пʼятниця, 30 вересня 2016 07:40

Замах на бізнесмена готували два місяці

Замах на львівського бізнесмена 51-річного Богдана Копитка готували два місяці. Його автомобіль "Мерседес" підірвали 29 серпня на виїзді зі Старого Села Пустомитівського району Львівської області. Загинули двоє охоронців і водій. Бізнесмена в авто не було. 28 вересня в поліції заявили, що затримали трьох виконавців та замовника замаху.

Один із затриманих — громадянин Росії. В Україну переїхав два роки тому. Служив у російській армії. Інший виконавець — колишній боєць батальйону "Айдар". Особу замовника в поліції не розголошують.

— Ця група ретельно планувала злочин. Замовник зустрівся з організатором. Запитав: "Чи можеш ти ліквідувати людину?" Домовилися про суму — 2 мільйони 600 тисяч гривень, — розповідає 37-річний Вадим Троян, заступник голови Національної поліції.

Інформацію про переміщення бізнесмена надавав його охоронець. Вибухівку в асфальт заклали під час ремонту дороги. У червні цьогоріч у селі клали покриття.

— Провід від фугасу протягнули під землею по трубі. Вибухом керували дистанційно. Засідку готували в двох місцях. Ролі злочинці розділили так — організатор працював із кулеметом, по правій стороні його прикривав гранатометник. Він мав підірвати другий автомобіль, ще двоє вели вогонь з автоматів по машині, — говорить Троян.

У кримінальних колах Богдан Копитко має прізвисько Копито. Постійно змінює машини, ходить з охороною. Мотивами злочину правоохоронці називають боротьбу кримінальних елементів за сфери впливу.

Підозрюваних затримали на два місяці, за рішенням суду.

Зараз ви читаєте новину «Замах на бізнесмена готували два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути