вівторок, 01 грудня 2015 05:45

"З дівчатами сміються, цілуються. А моя дитина росте без батька"

Автор: ФОТО з родинного архіву Олега Торби
  Львівський інспектор ДАІ Олег Торба помер дорогою до лікарні. Його побили троє громадян Азербайджану
Львівський інспектор ДАІ Олег Торба помер дорогою до лікарні. Його побили троє громадян Азербайджану

— У суді вбивця мого сина Ісмаїл кричав: "Чтобы ты сконала, чтобы сдохла". Погрожував отруїти. І його відпустили, — плаче лівів'янка 57-річна Леся Торба. У понеділок, 23 листопада, виходить із Сихівського районного суду у Львові. П'є валідол. Того дня винесли вирок у справі вбивства її сина 26-річного інспектора ДАІ Олега Торби. Громадян Азербайджану 21-річного Саміра Бабаєва ув'язнили на дев'ять років, його брата-однолітка Саррафа — на 7, а їхнього родича 23-річного Ісмаїла Бабаєва виправдали і звільнили в залі суду.

19 листопада торік Олег Торба в барі в мікрорайоні Сихів пив каву зі своїм товаришем. За сусіднім столиком сиділи Бабаєви зі своєю знайомою Альоною. Вони почали голосно лаятися, і Олег зробив їм зауваження. Азербайджанці вивели його на вулицю, побили. Жінка все знімала на мобільний. Перехожі викликали "швидку". Олег помер дорогою до лікарні від численних травм та крововиливу в мозок. Бабаєвих затримали.

— На той час нашому сину Денису був місяць і 10 днів, — розповідає вдова Олега 22-річна Тетяна Торба. — Після смерті чоловіка для нас почалося пекло. Убивці знали, що Олег — працівник міліції. Він їм показав своє посвідчення, представився. На суді Ісмаїл повторював: "Сам Аллах велел, чтобы мы его убили". 10 місяців тривав суд. Засідання постійно відкладали. То немає перекладача, а Ісмаїл наче не розуміє української мови. Хоча посилає нас тільки по-українськи. То не з'являються свідки. Затримані почувалися, як удома. Їхні дівиці дають передачі без дозволу суду. Конвоїри вдають, що не бачать. З дівчатами сміються, цілуються, доки їх ведуть на п'ятий поверх. А моя дитина росте без батька, — витирає сльози Тетяна. — Бабаєвих мали судити за умисне вбивство. Перекваліфікували на "умисне тілесне ушкодження, що спричинило смерть".

Це групове вбивство. Товариша, який був із моїм чоловіком, не могли привести у зал суду. Ховається — від слідства, суду, від нас. Слідчому казав, що нічого не пам'ятає. Аліна, яка все знімала на телефон, проходить у справі як свідок.

Самір та Ісмаїл Бабаєви з Азербайджану приїхали в Україну на заробітки. Торгували овочами й фруктами на продуктовому ринку Шувар. Сарраф з одеситкою Аліною до Львова приїхали 18 листопада на відпочинок.

Родичі Олега Торби звертати­муться до апеляційного суду і до Європейського суду з прав людини.

— Ми теж готуємо позов до Європейського суду, бо вирок дещо засуворий, — каже Юрій Рудакевич, адвокат Саміра Бабаєва.

Поліцейського Віталія Ганича знайшли мертвим в очереті

25 листопада в очереті знайшли тіло поліцейського 26-річного Віталія Ганича з Лелюхівки Новосанжарського району на Полтавщині.

3 листопада Віталій приїхав додому після зміни. Увечері вийшов до товариша і зник. Його тіло знайшов місцевий єгер на околиці села Богданівка за 20 км від Лелюхівки. Було сильно розкладене. Впізнали за одягом.

Віталій Ганич був патрульним постової служби в Полтаві. З дружиною 27-річною Іриною виховував сина Ростислава, 2 роки і 8 місяців.

Причину смерті в поліції не розголошують.

Віталій відслужив у АТО. Як учасник бойових дій отримав 2 га землі. Планував вирощувати городину.

Анна ЛАКИЗА

Зараз ви читаєте новину «"З дівчатами сміються, цілуються. А моя дитина росте без батька"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути