Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2014 05:20

Від вибуху на заправці загинули п'ятеро людей

Автор: ФОТО З САЙТА www.dyvys.info
  Рятувальники та місцеві жителі у місті Переяслав-Хмельницький Київської області розбирають завали від вибуху на автозаправці ”БРСМ-Нафта” у вівторок зранку
Рятувальники та місцеві жителі у місті Переяслав-Хмельницький Київської області розбирають завали від вибуху на автозаправці ”БРСМ-Нафта” у вівторок зранку

У місті Переяслав-Хмельницький на Київщині 22 квітня о 8.40 вибухнуло адміністративне приміщення автозаправки "БРСМ-Нафта". Двоє жінок і троє чоловіків загинули. Ще п'ятеро постраждалих перебувають у лікарні.

– Вибухнуло в апаратному блоці, де водії розраховуються за паливо. Там також знаходиться адміністрація заправки і магазин, – розповідають рятувальники.

Зранку будівля повністю зруйнована. Довкола на відстані 50 м – шматки скла, пластику та цегли. Ними привалені дві легкові автівки. З місця вибуху йде дим. Пластиково-скляним дахом привалило вантажівку, що перевозила крабові палички.

– Людей викопували з-під завалів. Мій товариш якраз зайшов у туалет, – розповідає очевидець. Не називається.

– Якраз заправилася й від'їхала кілька метрів. Почула вибух, потім воно загорілось. Я досі в шоці, – каже Алевтина, водій легковика.

На місце пригоди приїхали 16 пожежних і рятувальних машин. Завали допомагають розгрібати перехожі. Троє чоловіків витягують розірваний холодильник.

– Рятувальники розглядають дві версії причини вибуху – помилка при проектуванні автозаправного комплексу та порушення правил пожежної безпеки. Підпал виключають, – каже 51-річний Володимир Шандра, керівник Київської облдержадміністрації.

На АЗС стався витік газу, за попередніми даними міліції. Не відкидають варіант диверсії.

У компанії "БРСМ-Нафта" наполягають на версії теракту.

– В апаратний блок хтось підклав вибухівку. Там нічого такого не було, що могло так сильно рвонути. Всі резервуари з пальним цілі й на місці. У магазині, окрім спиртного, продуктів та автопобутової хімії, нічого не було. Стояли ще прилади для смаження булок і гриль для сосисок. На момент теракту там знаходилися шестеро наших працівників. Родинам загиблих допоможемо фінансово, – каже 30-річний Олександр Мельничук, керівник прес-служби компанії. – Власнику "БРСМ-Нафта" Андрієві Бібі напередодні телефонували з погрозами.

В Україні працює 35 АЗС компанії "БРСМ-Нафта".

Зараз ви читаєте новину «Від вибуху на заправці загинули п'ятеро людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути