вівторок, 06 вересня 2016 07:15

Вантажівка збила дев'ятьох велосипедистів
2

Група велосипедистів виїхала на перше тренування в навчальному році. Від удару вантажівки загинув наймолодший учень 12-річний Андрій Положенцев
Фото: ФОТО З САЙТА www.atbrovary.org
Андрія Положенцева з міста Рубіжне на Луганщині батько навчив їздити велосипедом у два роки. Хотів, щоб син став відомим спортсменом

Увечері 1 вересня на трасі Київ—Чернігів неподалік міста Бровари на Київщині вантажівка ДАФ збила групу велосипедистів. У колоні їхав тренер 34-річний Євген Воробйов і восьмеро хлопців — 12-річний Андрій Положенцев, 15-річні Андрій Булгаков, Ілля Климов, Андрій Пісоцький, Владислав Тимошенко, Ернест Нагорський, 18-річні Павло Кобзар і Денис Рябченко. Вони — вихованці місцевого училища фізичної культури, де готують спортсменів для олімпійської збірної.

Загинув наймолодший Андрій Положенцев. Решту з травмами забрали до районної лікарні.

— Із другом їхали попереду. Нас наздогнала фура. Водій почав гальмувати, коли вже врізався у хвіст колони. Найбільший удар прийшовся на тренера і Андрія, — розказує Ернест Нагорський.

За кермом вантажівки був 22-річний громадянин Болгарії.

— Їхав із Росії. Його затримали, взяли кров на аналіз. Водій заснув за кермом, за попередньою версією. Допитуємо його з перекладачем. Відповідатиме за нашим законодавством, — каже Микола Ценов із поліції Київської області.

Андрій Положенцев родом із міста Рубіжне на Луганщині. Навчався у сьомому класі.

— Как жить? Хотели Андрюше лучшей жизни в большом городе. А она так ужасно оборвалась. Едем забирать то, что осталось от сына, — плаче мати 38-річна Марина Положенцева. — Про смерть нам ніхто не повідомив — ні зі школи, ні з поліції. Аварію побачили по телевізору, почали дзвонити в Бровари. Лише після третього дзвінка там зізналися, що наш хлопчик загинув. Це був перший виїзд Андрія на трасу. Велосипедами він цікавиться з дитинства. Чоловік його навчив їздити з 2 років.

Син ставав чемпіоном області з велоспорту. Вирішили віддати у спортивне училище. За три дні до 1 вересня привезли у Бровари. Сумний був. Коли гуляли столицею, фотографуватися не схотів. Просився додому. Але чоловік сказав: "Сина, потерпи".

Марина Положенцева працює вихователем у дитсадку. Її чоловік Андрій — робітник. У подружжя залишилася донька Анастасія.

— Провідували хлопців у лікарні. Привозили ліки. Чотирьох перевели в травматологію. Троє поки що в реанімації. Мають травми голови. Шоломи врятували їм життя, кажуть лікарі. У тяжкому стані тренер Євген Воробйов. Утратив майже 1,5 літра крові. Йому зробили переливання, — розповідає 35-річна Олена Шевченко з Федерації велосипедного спорту.

— Хлопців прооперували, стан стабілізували. Після одужання можуть продовжу­вати займатися спортом. Тренер має забій серця, легенів, внутрішніх органів, перелом грудного відділу хребта, велику рану на стегні, — каже головний лікар районної лікарні Валентин Багнюк.

Директора училища Ігоря Чигирина усунули від посади на час розслідування. Створили комісію, до якої увійшли представники поліції, Міністерства молоді та спорту й обласної влади.

— Євген — хороший тренер. Працює в нас 15 років. Хлопців на тренування вивозив двічі на день — уранці й увечері. Щоразу їздили по дві години. До цього випадку в жодну аварію не потрапляли, — каже директор зі спортивної роботи училища Юрій Яскал.

Колону велосипедистів мали супроводжувати два автомобілі.

— Машини показують водіям, що їде група людей. Колона рухалася без супроводження. Це — грубе порушення, — каже 71-річний Микола Онуфрієнко, майстер спорту з велоспорту.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівка збила дев'ятьох велосипедистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути