Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2009 08:00

У професора Слюсарчука вкрали диски та книжки

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Доктор медичних наук Андрій Слюсарчук на очах сотні львів’ян за 117 секунд запам’ятав 5100 чисел
Доктор медичних наук Андрій Слюсарчук на очах сотні львів’ян за 117 секунд запам’ятав 5100 чисел

3 грудня пограбували львівське помешкання доктора медичних наук 38-річного Андрія Слюсарчука. В кімнату на третьому поверсі гуртожитку Національного університету "Львівська політехніка" злодії залізли по балкону через вікно. Тим самим шляхом винесли накопичувач пам"яті комп"ютера на 2 терабайти. На такий поміститься 500 DVD-фільмів або 6250 п"ятничних номерів нашої газети. Вкрали 30 дисків, 20 книжок, чотири папки з документами та обладнання для дослідження роботи мозку. Усі розробки стосувалися нейрохірургії та розвитку пам"яті.

Андрія Слюсарчука у Львові тоді не було. Він викладає у столичній медакадемії ім. Шупика на кафедрі нейрохірургії.

— Про пограбування по телефону сказав колега, який дивився за помешканням, — розповідає науковець. — Наступного дня я був у Львові. Написав заяву в міліцію. Мені  закидають, що усі свої напрацювання треба було зберігати в банку. Але мені за оренду сейфу доводилося б платити понад 1000 гривень, а в мене ставка професора 2 600.

Кому могли знадобитися розробки, вчений не знає.

— Може, шукали компромат, а нічого не знайшли і вирішили нашкодити, — продовжує. — До мене узагалі в Україні упереджене ставлення. Ніяких претензій колеги не мають, але поза спиною говорять, що я некерований. А можливо, іноземні конкуренти полюють за розробками. Я працюю з такими технологіями, які хотіли б мати багато держав. Ця крадіжка велика втрата. Через кілька років я міг би допомагати наркоманам, алкоголікам, залежним та хворим людям.

Слюсарчук тримає в пам"яті 15 тис. книжок, може відтворити 30 млн цифр, читає 100 сторінок за 4 хв. Він оперує хворих по усій Україні.

Зараз ви читаєте новину «У професора Слюсарчука вкрали диски та книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути