Ексклюзиви
пʼятниця, 13 вересня 2013 07:30

У батьків першокласників вимагають купити комп'ютерний клас

"Уважаемый Николай Янович! Мы, родители школы №59 г. Одессы, просим о помощи. Новый директор требует с родителей первого класса 61 тысячу гривен для покупки компьютеров. Откуда у родителей такие деньги? Это одна единственная спортивная школа и такой беспредел. Практически все дети — льготники. Директор хочет снять льготы и чтобы все платили по 100 гривен каждый месяц за школу. Есть семьи, у которых учатся по четверо детей. Где брать деньги?" — такого листа написали прем'єр-міністрові Миколі Азарову батьки вихованців одеської школи №59.

— Наша директорка думає, що ми мільйонери, — каже 46-річна Ірина Лашкевич, мати одинадцятикласниці. — Вона не розуміє, що таке школа і на якому місці опинилася.

Школа №59 — олімпійського резерву. Тут посилена спортивна програма, вихованці — чемпіони області, України, світу. Розташована в центрі Одеси на вул. Канатній.

— Нашою школою 40 років керувала Раїса Олійник, — продовжує Ірина Лашкевич. — Вона її створила. Дітям була як мама. У травні Раїсу Іванівну просто вигнали — ні грамоти не дали, ні якоїсь подяки. Директором поставили інспекторку з відділу освіти Ганну Чернухіну. Вона прийшла, встановила свої правила. Не розуміє, що таке спорт. У дітей постійні тренування, раніше на урок не обов'язково було ходити у формі. А Чернухіна сказала: "Обов'язково". У школі є великий внутрішній двір. Чернухіна закрила туди вхід: "Щоб там не пили і не курили".

Перед початком навчального року директорка дала вчителям список апаратури, необхідної для нового комп'ютерного класу. Наказала, щоб батьки першокласників зібрали 61 тис. грн.

— Цього папірця дала вчительці другого класу, сказала розксерити його і донести до відома батьків, — говорить учителька першого класу Людмила Воробйова.

— Ми були в шоці, — додає Наталя Виноградова, мати першокласника. — Тільки дитину у школу зібрали, в копійку влетіли. А тут: "Здавай на комп'ютери". На кожного виходить десь по 800 гривень.

— У нашій школі є комп'ютерний клас, — продовжує Ірина Лашкевич. — Але Чернухіна сказала, що не підходить для молодших школярів за санітарними нормами. Завеликі стільці й парти — треба нові. На батьківських зборах казала нам, що грошей не вимагає. Просто вивчала ціни на техніку і передала колегам папірця, щоб також знали.

Більшість батьків школярів і педагогів бояться щось казати про нового директора.

— Чернухіна заявляє дітям: чемпіонів серед вас немає, лишились одні понти, — говорить одна з матерів. — Одному каже: "Хіба ти спортсмен. Ти ж тільки чемпіон області?". Хай би сама пробігла крос першою в області і тоді казала, можуть діти цим гордитися чи ні.

Зараз ви читаєте новину «У батьків першокласників вимагають купити комп'ютерний клас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути