Ексклюзиви
вівторок, 26 липня 2016 00:00

Трирічній Валерії Соболєвій зламали щелепу

Автор: фото з родинного архіву Соболєвих
  Валерію Соболєву до лікарні привезли непритомною. Вона не може розповісти, що сталося
Валерію Соболєву до лікарні привезли непритомною. Вона не може розповісти, що сталося

— Лєрочку привезли в лікарню чужі люди. Тані, її матері, поруч не було. Медики подзвонили їй увечері. Сказали, що Лєрочка в них, непритомна, — говорить 55-річна Світлана МЕЛЬНИК із селища Новогуйвинськ на Житомирщині.

13 липня її онуку 3-річну Валерію Соболєву непритомну привезли в реанімаційне відділення обласної лікарні.

— Дівчинка була в синцях. Мала забій мозку, перелом щелепи. Їй провели протишокову терапію, прооперували. Отямилась на другий день, — каже нейрохірург Максим Скоріков.

— Коли Лєрочка відходила, поруч була лише я, — розповідає Світлана Владиславівна. — Змочувала губи водою. Таня явилася на третій день. Каже, доки спала, Лєра залізла на трактор у дворі та впала. Я не вірю. Чого дитині лазити по трактору о сьомій ранку? Впевнена — онуці перепало від нового чоловіка Тані. Вона сама в синяках ходить. — Чекаємо, доки Лєра все розповість сама. Зараз говорити не може.

Валерія — донька 33-річного Владислава Мельника та 31-річної Тетяни Соболєвої. Торік чоловік помер від інфаркту. Після того дівчинку не можуть поділити родичі матері й батька.

— Як сина не стало, Таня перестала займатися донькою. Лишає її, а сама ходить гуляти. Випиває, водиться з сумнівними компаніями. Лєрочка нікому не потрібна. Я півроку оббивала пороги соціальних служб. Все без толку. Дитина має рости в нормальних умовах, — каже Світлана Мельник. Вона хоче позбавити Тетяну прав і оформити опікунство на себе.

— Треба бути скотиною, щоб відбирати дитину в матері, — говорить 76-річна Надія Кузнєцова, баба Тетяни. — Свекруха ніколи не любила Таню, проклинала її. Бажала, щоб пішла за Владіком на той світ. Все хоче Лєрочку забрати. Говорила за опікунство ще тоді, як Владік був живий. Таня доньку не віддасть. Вона її любить, кожен день обстірує, годує. Зараз свекруха знову воду каламутить. Хоче скористатися ситуацією. Видно, мітить на опікунські гроші. Розказує про Таню байки. Ніби вона п'є, гуляє.

Дівчинку лікуватимуть щонайменше два тижні. Потім долю Валерії вирішать соціальні служби. Поліцейські з'ясовують, хто побив її.

— Порушили кримінальне провадження за злісне невиконання батьківських обов'язків, але підозри не оголошували нікому, — каже Алла Ващенко з обласної поліції.

Торік соціальні працівники перевіряли умови, в яких живе дитина.

— Валерія — чиста, нагодована. Її мати була твереза, сусіди на неї не скаржилися. Востаннє приходили на перевірку в березні. Удома нікого не застали, — розповідає 53-річна Лариса Руцька, заступник голови селищної ради з соціальних питань.

Зараз ви читаєте новину «Трирічній Валерії Соболєвій зламали щелепу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути