вівторок, 18 вересня 2012 10:37

Священник на "мерседесі" пробачив родині убитого школяра розбиту фару

У 56-річної Лариси Єфімчикової, класного керівника 6-А одеської школи №33, 13 вересня зупинилося серце. Вона переймалася, що помер її учень 11-річний Денис Воробйов.

— Лариса Сергеевна была очень порядочным человеком, — згадує про колегу 36-річна Ольга Ніколайчук. — Проблемы детей воспринимала как личные. В Денисе души не чаяла.

Школяр — єдиний син у сім'ї Воробйових. Батько працює в порту, мати — кінолог.

— Денис був хорошист. Спортивний, займався карате, мав багато грамот і нагород — продовжує Ольга Ніколайчук. — Мама давала йому гроші на булочку, а він на них купляв корм бродячим котам.

8 вересня на пішохідному переході хлопця збив "мерседесом" священик.

— Це було після школи, — говорить Ольга Олегівна. — Денис ішов на тренування з другом. Переходили проспект Маршала Жукова на зелене світло. Дві машини зупинились, а "мерседес" ударив Дениса. Казали, перед самою автівкою він хотів відскочити, підстрибнув. Його вдарило фарою в голову. Підлетів метрів на 2. За кермом був батюшка. Одразу почав розказувати, що малий ішов на червоний.

Шестикласника доправили до лікарні у комі. Лікарі казали батькам, що шансів вижити майже немає.

— Один із тисячі, — уточнює Ольга Ніколайчук. — Але організм молодий, тримався. Ми всі його провідували у реанімації. Приходив той батюшка. Сказав мамі, що не висуває їм претензій за розбиту фару. 9 вересня у Дениса відмовили нирки, по обіді 13-го — зупинилося серце. Лікарі його запустили, але ввечері школяр помер.

Хлопця провідувала його класний керівник Лариса Єфімчикова, вчителька німецької мови.

— Мама очень переживала за Дениса, — розказує 23-річна Марина Єфімчикова, донька вчительки. — Постійно пила серцеві краплі та заспокійливе. Вона дуже любила дітей, 17 років у школі пропрацювала. У суботу знову поїхала в лікарню. Ми з нею зідзвонювалися. Казала, що скоро буде, купила продуктів на вечерю. Зайшла в реанімацію, а їй зразу: "Идите отсюда. Он умер". Мамі стало погано. Приїхала додому. Зайшла у парадне і впала. Ми з батьком вийшли, збіглися сусіди. "Швидка" їхала хвилин 40. Як прибули, констатували смерть від інфаркту і поїхали.

15 вересня школяра з учителькою відспівали у храмі Святого Луки на вул. Тінистій. У померлої залишилися чоловік, донька і син Андрій, 27 років.

Ім'я винуватця аварії в Одеській єпархії православної церкви Московського патріархату не розголошують. Тільки кажуть:

— На час розслідування він відсторонений від служіння.

Зараз ви читаєте новину «Священник на "мерседесі" пробачив родині убитого школяра розбиту фару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

122

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути