пʼятниця, 23 вересня 2016 07:15

Священик привласнив 500 тисяч доларів

Священикові церкви Гумбольдт Парк у місті Чикаго, США, 55-річному Миколі Черватюку заборонили правити. Українська православна церква Київського патріархату викреслила його зі списку священнослужителів. Отця підозрюють у привласненні $500 тис. Гроші належали його парафіянці Неллі Бріджмен, 93 роки.

— Жінку легко було обдурити. Має божевілля, — розповідає опікун пенсіонерки Роберт Харріс. — Від Неллі духівник отримав право розпоряджатися її землею у Техасі. Чеки жінки з Німеччини переводив у готівку. Великі суми переказував в Україну, встановило слідство. Черватюк запевняє, гроші йшли на будівництво іконостасу. Ми йому не віримо. Думаємо, вкладав їх у розвиток бізнесу. Є власником двох ресторанів і перукарні. На священика поскаржилися до суду графства Кук.

Микола Черватюк народився у Німеччині, виріс в Україні. Кілька років тому емігрував до Сполучених Штатів Америки.

— Усі звинувачення — надумані. Щороку Неллі мені давала 25 тисяч доларів. Кошти йшли винятково на її утримання, — каже отець.

Рахунки священика заморозили. Раніше Микола Черватюк опікувався парафіянкою 93-річною Марією Левченко. У грудні торік вона померла. Мала $20 тис. на банківських рахунках та нерухомості ­на $100 тис. Зараз з'ясовують, хто успадкував ці кошти.

Зараз ви читаєте новину «Священик привласнив 500 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути