середа, 28 серпня 2013 06:30

"Спочатку ворожки казали, що доня жива, її закрили. Тепер — що мертва"

Автор: фото з сімейнийного архіву
  Надія Савчук із міста Стрий Львівської області зникла вночі 13 квітня дорогою додому від місцевого мотелю біля кафе ”Сейф”
Надія Савчук із міста Стрий Львівської області зникла вночі 13 квітня дорогою додому від місцевого мотелю біля кафе ”Сейф”

П'ятий місяць поспіль родина Савчуків із райцентру Стрий Львівської області шукає 18-річну доньку Надію, яка зникла 13 квітня.

— Надя — спокійна неконфліктна дівчина, — 20-річний Петро зі Стрия заводить до 6-поверхівки пл вул. Галицькій. На п'ятому поверсі тут живе 45-річна Галина Савчук із чоловіком 43-річним Сергієм і сином Володимиром, 21 рік. — По Стрию різне говорять. Одні, що її вкрали і вивезли до Росії в рабство, другі — що її в карти програли. Думали, за викуп, але Надіна мати — двірничка, тато на заробітки їздить.

На дзвінок у двері їх відкриває Галина Станіславівна. Кілька хвилин вдивляється в очі.

— Зранку і ввечері молюся, щоб дитина повернулася, — веде до кімнати дітей. Уздовж стіни два ліжка — Надії та Володимира, на столі — комп'ютер із пласким монітором. — Останнім часом ми з Надінькою жили удвох. Син навчається в Дублянах, мешкає там у гуртожитку, чоловік у роз'їздах. Дочка закінчувала 34-те училище, вивчилася на швачку. Писала диплом, із хати не виходила, хлопця не було. Півроку тому подружилася з Людою із сусіднього будинку. У тої є чоловік, двоє діточок, то ходила гратися з ними. Просила її, аби запрошувала Люду в гості.

Того дня я повернулася додому близько дев'ятої, — продовжує Галина Савчук. — Подзвонила доньці, вона була в Люди. Казали, що святкують день народження подруги Мар'яни. Я лягла спати. О третій ночі прокидаюся — Наді немає. Подзвонила, вона попросилася ще годинку посидіти. А о четвертій телефон був вимкнений.

— Її вкрали, — до кімнати заходить Сергій Савчук. — Міліція нічого не робить, то ж не їхня дитина.

— Не було ніякого дня народження, дівчата просто відпочивали в Люди, — згадує Галина. — Потім із хлопцями пішли в готель за 200 метрів від дому. Зібралася компанія з десятьох. Люда теж пішла, дітей лишила чоловікові.

У мотелі поряд із кафе "Сейф" Савчукам показали записи камер спостереження. Видно, як із кімнати виходить Надія, за нею — син священика із сусіднього села Гірське Миколаївського району Віктор Дмитришин. Тримаються за руки. Друзів, з якими відпочивала зникла, Савчуки знайшли наступного дня у квартирі Людмили Гурінович, 27 років.

— Кажуть, що не знають за Надю, — продовжує Сергій. — Видно, що Вітя бреше. Говорить, що має дівчину, але цілий вечір присвятив Наді. Про викрадення він знає. У компанії згадують, що посадили її в машину й вивезли. Не розуміємо, для чого Мар'яна організовувала ці посиденьки?

— 16 квітня я набрала доньку. Мобілка включилася, там хтось захрипів, і телефон відключився. Дзвінок тривав 14 секунд, — схлипує Галина. — Потім почали нам дзвонити стрийські люди. Мовляв, бачили Надю в місті. Не вірю, що вона ходить попри хату й не вертається. Спочатку ворожки казали, що жива, її десь закрили. Тепер — що давно мертва.

Людмила Гурінович пояснює, що ніхто з компанії не знає, де Надія:

— Тут загубитися ніде. Якщо б її хто крав, вона кричала б, ми почули б.

Міліціонери оглянули найближчі лісосмуги, підвали, горища, водолази обстежили річку Стрий. Тіла не знайшли.

— Розглядали три версії зникнення, — розповідає Остап Попович із міськвідділу міліції. — Самогубство не підтвердилося, бо немає тіла. Утеча теж — через відсутність причин. Відпрацьовуємо вбивство.

Зараз ви читаєте новину «"Спочатку ворожки казали, що доня жива, її закрили. Тепер — що мертва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути