вівторок, 24 травня 2016 06:00

"Сиджу, а він стоїть і чекає. Довелося лягати"

Автор: Валентина ОСТЕРСЬКА
  Раїса Нікітіна два тижні не встає з ліжка після нападу Сергія Сичова
Раїса Нікітіна два тижні не встає з ліжка після нападу Сергія Сичова

У ніч на 10 травня в селі Нове Чернігівського району 18-річний Сергій Сичов зґвалтував односельчанку Раїсу Нікітіну, 89 років.

Зараз жінка в Чернігівській районній лікарні. Лежить у 5-місній палаті. З ліжка не встає. Поруч на подушці — банани, печиво й цукерки.

— Помолилася, лягла спати. Двері на замок не замикала, — Раїса Дмитрівна втирає сльози. — Сплю. Відчуваю, мені по голові хтось нишпорить. Подумала, кошеня. Відкриваю очі, а мені в обличчя різке світло. Бачу — тінь чоловіка. Він хапає мобілку з тумбочки, кладе собі в кишеню. Глянула на годинник — пів дванадцятої ночі. "Давайте гроші", — каже. "Дитинко, ніяких грошей у мене немає, пенсії ще не було". Тоді він роздягнувся догола — і на мене верхом. Рукою рот і ніс закрив і почав товкти. Кричала, думала сусіди почують. Він узяв мене за ноги, як зігнув утричі. І товче, товче. А мені так боляче, так боляче. Прошуся: "І в тебе ж мамка є. Хіба можна так іздіватись?" Він мовчить і ­продовжує. Думала, знепритомнію.

Пусти, дитятко, бо я в туалет хочу. А то насцю і всерусь, і тебе загажу, — кажу. Відпустив. У мене туалет спеціальний біля ліжка. З кришкою. Дочка Люда з Ленінграда привезла. Сиджу, а він стоїть і чекає. Довелося лягати. І знову мене товче. Потім ліг. Руку на мене поклав. Вона товста, жирна. Тільки за руку його взяла, щоб із себе прибрати, а він не спить. І давай мене знову товкти. Трохи руку визволю від нього, хрещуся. Кричу: "Ісусе Христе, сину Божий, спаси і помилуй мене". А він своє мовчки продовжує. Тільки пів на п'яту ранку припинив.

Став одягатися, шнурки на кросівках зав'язувати. Взуття хороше, нове, штани теж. Раніше я його не бачила. Пішов, а я встати не можу. Потім донька Валя прийшла. Викликали поліцію і "швидку". Зараз усе болить. Ні сісти, ні встати. Тільки задрімаю, а мені вже здається, що він лізе, — додає Раїса Дмитрівна.

— 8 травня я була в матері. 9-го не пішла, бо холодець варила. У чоловіка 10 травня день народження. Вранці, ще й восьми годин не було, приходить до мене сусід мами Женя Лебідь. Сказав, що мамка кличе, — розповідає донька Валентина Барташ, 61 рік. — Помчала туди. Мама на ліжку лежить, на руках і ногах синці. Все навколо перекублено. А вона: "Валька, маніяк приходив. Гроші вимагав. Мама говорила, що нема. Тоді він сказав: "Якщо грошей немає, буду трахати".

Раїса Нікітіна живе в будинку на шість квартир.

— Стіни тонкі, все ж чутно. Я сусідку, яка через стінку, питала, чому нам не повідомила? "Я думала, вона з кимось із вас лається, — відповіла.

Сергій Сичов живе в цьому ж селі. Він із багатодітної сім'ї. Зараз під домашнім арештом. Йому загрожує до п'яти років в'язниці.

— Син говорив мені — мамо, прости, я не знаю, як все вийшло. Раніше ­Сергій ні в чому такому не був помічений, — каже мати Сичова Світлана Бовша. — Після закінчення школи залишився в селі. Ходив зі мною картоплю перебирати. Поводився нормально. Тижнів зо два до цього почав пити. Я навіть дільничному заявила, щоб провів із ним розмову. Він приїжджав у п'ятницю, а у вівторок Сергія забрали.

Зараз ви читаєте новину «"Сиджу, а він стоїть і чекає. Довелося лягати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути