Ексклюзиви
четвер, 26 квітня 2012 05:30

Школярі підірвалися на саморобній бомбі

Автор: фото з сайта www.vk.com
  Восьмикласники школи №27 у Вінниці. Зліва направо — В’ячеслав Пуголовкін, Олександр Єріховський і Дмитро Ткачук. Вибух не скалічив лише Олександра
Восьмикласники школи №27 у Вінниці. Зліва направо — В’ячеслав Пуголовкін, Олександр Єріховський і Дмитро Ткачук. Вибух не скалічив лише Олександра

19 квітня у Вінниці троє школярів підірвалися на саморобній бомбі.

— Це був початок сьомої вечора. Іду до гаража, чую: ба-бах! — розповідає свідок 40-річний Володимир Ковальов. — Тут бачу сусіда Сашу, зве всередину недостроєних гаражів. Звідти ще один хлопчик вискакує, око заплило, все червоне. Усередині — третій. Однієї руки немає, кисть болтається, друга вся в крові. Доки їхала "швидка", я погнався в машину за аптечкою. Перев'язали малому руку, щоб кров не так шпарила. Позбирали відірвані пальці в ганчірку.

15-річних Дмитра Ткачука, В'ячеслава Пуголовкіна та Олександра Єріховського відвезли до обласної лікарні. Першому ампутували кисть лівої руки, зашили рани на правій. Другому теж скалічило руку й ушкодило око. Олександра Єріховського оглянули, він не скалічився.

Усі троє навчаються у восьмому класі міської школи №27. Розповіли, що знайшли в інтернеті схему виготовлення бомби. Зробили її, вирішили випробувати неподалік будинків мікрорайону Тяжилів. Змішали компоненти у пластиковій пляшці, туди впав підпалений гніт.

— Діма, Славік і Саша цього дня були в школі, — розповідає однокласниця Євгенія Буравльова, 14 років. — Нікому не казали, що збираються щось підривати. Узагалі вони не отлічніки, але спокійні, мають непогані оцінки. Не взривали нічого навіть на уроках хімії.

— Урок хімії в нас якраз у четвер був, — говорить однокласник 15-річний Ярослав Кузьминський. — Вони дійсно нічого про зривчатку не казали і в учителя не питали. Постійно ходили втрьох. Сильно здружилися з початку восьмого класу.

Зараз ви читаєте новину «Школярі підірвалися на саморобній бомбі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути