пʼятниця, 27 листопада 2015 06:05

Припортовий завод звинуватив Саакашвілі в тиску на підприємство

Керівництво Одеського припортового заводу звинуватило голову Одеської обласної адміністрації Міхеіла Саакашвілі в дестабілізації роботи підприємства. Кажуть, після його візиту слідчі прокуратури влаштували на підприємстві обшук вночі 20 листопада. Колектив обурений діями губернатора.

"Одеський припортовий завод купує газ за контрактом, що завдає шкоди Україні в розмірі 90 мільйонів доларів на рік", — написав на своїй сторінці в соцмережі "Фейс­бук" Міхеіл Саакашвілі.

ОПЗ виробляє аміак, карбамід й іншу хімічну продукцію. Близько 85% її експортує до 30 країн. Прий­має і перевантажує в морські судна на вивіз за кордон товари інших вітчизняних підприємств.

— Заяви Саакашвілі — безпідставні. Завод розвивається, працює з повною завантаженістю. За дев'ять місяців цього року заплатило податків, відрахувань, зборів і платежів у бюджети різних рівнів та цільові фонди на 268 мільйонів гривень. Розмір чистого прибутку становить 205 мільйонів гривень. За такий же період минулого року підприємство мало збиток 243 мільйони. Заборгованостей із заробітної плати й інших платежів немає. Достроково погасили 5-мільярдну позику Ощадбанку. Вчасно сплачуємо податки, проводимо відрахування до бюджетів усіх рівнів, — каже перший заступник директора Одеського припортового заводу Микола Щуріков. — Ми не боїмося перевірок. Але їх мають проводити об'єктивно незалежні фахівці. А не в інтересах окремих людей.

"Некомпетентність і скандальний характер Саакашвілі можуть спричинити зниження вартості підприємства під час приватизації й порушити виробничі зв'язки заводу", — вважають на ОПЗ.

Попередньо Кабмін оцінив Одеський припортовий завод у понад $700 млн.

Зараз ви читаєте новину «Припортовий завод звинуватив Саакашвілі в тиску на підприємство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути