Ексклюзиви
пʼятниця, 27 січня 2017 07:50

Під час сварки подружжя спалило хату й дітей
2

Олександр Красевич із села Федосіївка Красноокнянського району на Одещині розлив у коридорі хати три літри бензину. Хотів налякати дружину Віру. Та підпалила плиту, й бензин спалахнув. Фото дружини Віри знайти не вдалося
Фото: ФОТО З САЙТА www.tsn.ua
Під час пожежі першокласник Олександр (праворуч) отримав опіки 70 відсотків поверхні тіла. Помер за десять днів. У його сестри Поліни обпечено 40 відсотків

— Сашко не витримував Віриних гульок. Вона літом спродала хазяйство, поїхала в Одесу. Там жила у своє задоволення. Раз вернулась із новим кавалєром. Перед Новим роком знову повіялася. 12 січня приїхала, вигнала Сашу з його ж хати. Наступного дня він повернувся, облив кімнату ­бензином і вийшов у двір. Раптом почув хлопок, побачив вогонь, — розповідає 46-річна Лариса Засадна, голова села Федосіївка Красноокнянського району на Одещині.

25 січня в селі поховали 6-річного Олександра Спину. Він обгорів 13 січня. Тоді вітчим 37-річний Олександр Красевич облив хату бензином, а матір 25-річна Віра її підпалила. Хлопчик отримав опіки 70% тіла, його сестра 4-річна Поліна — 40%, у матері — 65%.

— Сашко розлив бензин біля плити в коридорі. Діти спали в кімнаті, двері були закриті, — продовжує Лариса Сергіївна. — Коли все спалахнуло, Сашко забіг — Віра стояла і тримала дітей на руках. Кричала, що помре разом із ними. Він став силою видирати малих, ті верещали страшним криком. Виніс Полінку, затушив на ній вогонь. Повернувся за хлопцем. Віру тягли разом із сусідом, бо впиралася. Хотіла померти. У неї обпечені губи, обличчя, гортань. Певно, закурила.

Жінку з дітьми забрали до Одеського опікового центру. Коли їхній стан стабілізувався — перевезли до столиці.

— Коли Віру забирали, вона була при тямі. Кричала, що це Саша її спалив. У "швидкій" зізналася, що сама у всьому винна, — каже сільський голова.

Олександра Красевича затримали 14 січня. До завершення слідства відпустили під домашній арешт. На його захист стали односельці. Переконують, що не міг спалити дружину й дітей.

— Віра з неблагополучної родини. Батьки п'ють. Сашко взяв її з дитиною. Прийняв малого, як рідного. За рік народилася Полінка, — говорить сусід. Просить не називати його.

— Цю хату купили Сашині батьки. Він поробив тут ремонти, вклав євровікна та двері. Тримали коней, корів, обробляли землю. Дітки нагодовані, розумні, вдіті, взуті. Родина не була неблагополучною. А цього літа Вєра вдарилася в гульки. Продала корову й поїхала з дітьми в Одесу. Коли гроші скінчилися — вернулася. Продала коня і знову поїхала, вже без малих. Півтора місяця Сашко доглядав дітей із 84-річним батьком. Ще й городи самі обробляли — все посаджено й посапано, що не в кожної хазяйки так.

Другий раз Вєра вернулась із кавалєром. Трохи пожила у своїй старій хаті. Її теж продала. Жити було ніде, бо кавалєр покинув. Прийшла до Сашка. Він усе пробачив, прийняв. ­Думав, виправилася. Хотів нормальну сім'ю, малого до школи збирав. Коли ця трагедія трапилася, в селі всі збирали гроші. Вєрі ніхто не давав і копійки, тільки ­дітям. Навіть не знаємо, чи їй сказали про смерть малого. Її ніхто не відвідує. Лікують волонтери.

Хлопчика ховали з літньої кухні, де живе його дід. Після похорону звинувачення Олександра Красевича замінили на "умисне вбивство". Йому загрожує 15 років в'язниці.

— Чоловік розлив у хаті три літри бензину, — каже Анастасія Якубенко з обласної поліції. — Так хотів налякати дружину, палити не планував. Загорілось від того, що жінка підпалила плиту.

Зараз ви читаєте новину «Під час сварки подружжя спалило хату й дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути