Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2016 07:30

Петра Кондрака викрали чоловіки в зеленій спецформі

Автор: ФОТО надане Оксаною Кондрак
  Львівський волонтер Петро Кондрак із сестрою Лілією Якимець. Чоловіка викрали на автостоянці готелю ”Буковина” в Чернівцях
Львівський волонтер Петро Кондрак із сестрою Лілією Якимець. Чоловіка викрали на автостоянці готелю ”Буковина” в Чернівцях

Третій тиждень розшукують львівського ­волонтера 38-річного Петра ­КОНДРАКА. Востаннє його бачили в Чернівцях 12 ­жовтня о 19:00 на автостоянці готелю "Бу­ковина".

— У Чернівці поїхав власною машиною вночі. Мав там справи. Добрався за чотири години. Чогось незвичного не помітила. Все було, як завжди. Раптом чоловік перестав відповідати на дзвінки, — каже 36-річна Оксана Кондрак, дружина волонтера. — Через два дні мені подзвонив якийсь незнайомець із прихованого номера. Сказав, що Петра викрали. Я заявила в поліцію. Чекала, що викрадачі вийдуть на зв'язок, вимагатимуть викуп. Досі тихо.

Директор готелю "Буковина" Андрій Брязкало каже, що Кондрак зупинився у них.

— Клієнт залишив два пакети з речами, ключі від машини, — говорить. — Начальник служби охорони бачив, як шестеро чоловіків у зеленій спецформі схопили його, вкинули у чорний бус. Були без масок. Називали себе спецпідрозділом "Альфа". Я викликав поліцію. Вони описали майно волонтера й поїхали.

У СБУ стверджують — того дня жодних спецоперацій не проводили.

— Крім родичів, Петра ніхто не шукає. Поліцейські лише роблять вигляд. Відео з камер спостереження вилучили через кілька днів після його викрадення, — каже дружина. — Гадки не маємо, з чим пов'язане зникнення чоловіка. Ворогів не мав, погроз не отримував.

Петро Кондрак — учасник Революції гідності. На Майдані був поранений. Два роки в зону АТО возив допомогу від львівського гарнізонного Храму Петра й Павла. У Польщі організував волонтерський рух для допомоги українським бійцям.

Зараз ви читаєте новину «Петра Кондрака викрали чоловіки в зеленій спецформі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути