Ексклюзиви
пʼятниця, 26 серпня 2016 07:45

Олександра Цукермана застрелили поліцейські
2

Олександра Цукермана з селища Криве Озеро на Миколаївщині вбили на очах дружини та 13-річного сина. З його тіла дістали чотири кулі
Фото: ФОТО З САЙТА WWW.vk.com
Близько 200 жителів селища Криве Озеро на Миколаївщині прийшли під райуправління поліції. Вимагають об’єктивного розслідування вбивства односельця Олександра Цукермана. В його смерті звинувачують поліцейських

У ніч на 24 серпня у селищі Криве Озеро Миколаївської області на власному подвір'ї 33-річного Олександра ЦУКЕРМАНА побили, а потім застрелили поліцейські. Їх було шестеро.

Близько третьої ночі поліцію викликала дружина Цукермана.

— Просила вгамувати п'яного чоловіка. Майже одночасно на нього поскаржився інший місцевий — 46-річний таксист. Розповів, що приїхав на виклик. До нього вийшов чоловік, побив його та відібрав 500 гривень. За вказаною адресою виїхав наряд поліцейських, — говорить Олександр Топчій із Кривоозерського відділення поліції. — Чоловік поводився агресивно, намагався чинити опір. Довелося одягти кайданки. Якоїсь миті йому стало зле. Врятувати чоловіка не змогли, лікарі констатували смерть.

Рідні й сусіди Цукермена спростовують цю версію.

— Сашко спав п'яний у машині. Приїхали поліцейські, витягли його й одразу почали бити. Руки за спину — одягли наручники. Навіть затулитися не міг. Все відбувалося на очах його дружини і 13-річного сина, — каже односелець Максим Селяєв.

— Нарікань на Цукерманів ніколи не було. Хороша родина. Виховують двох діток. Сашко — порядний хлопець, роботящий. Працював вахтовим методом на будівництві доріг, — розповідають у селищній раді.

Олександра Цукермана не стало від вогнепальних поранень, за висновками судово-медичної експертизи.

— Чоловік помер від гострої внутрішньої кровотечі. На тілі виявили чотири вогнепальні поранення. Ймовірно, стріляли з травматичного пістолета так званим патроном Флобера. Усі постріли зробили впритул. Дві кулі влучили в серце, одна — застряла в легенях, — кажуть судмедексперти.

Уранці 24 серпня під райуправлінням поліції зібралися близько 200 жителів Кривого Озера. Вимагали покарати поліцейських, які вбили Олександра Цукермана. Інакше погрожували влаштувати самосуд.

— На тілі немає живого місця. Все у синцях і ранах. Бачила, як били сина кулаками, дубинками. Кричала поліцейським: що ж ви робите. Та вони не зупинялися, — згадує мати Ольга Цукерман.

На ранок усіх шістьох поліцейських затримали. Справу розслідує обласна прокуратура.

— Працівники поліції пере­вищили службові повноваження, застосували зброю. Встановлена причетність трьох поліцейських до смерті потерпілого. Щодо них райсуд сьогодні обере запобіжний захід. Щодо решти — тривають слідчі дії. Допитуємо винуватців і свідків, — каже заступник прокурора області Степан Божило, 34 роки.

Олександра Цукермана поховають 26 серпня у Кривому Озері.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Цукермана застрелили поліцейські». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути