Ексклюзиви
пʼятниця, 27 травня 2016 07:35

"Мама йшла боса по битому склу. Нас витягли з вікна"
2

Три квартири на другому поверсі на вулиці Посмітного, 20, в Одесі після вибуху газу зруйновані повністю. Ще чотири помешкання — частково. 22 людей залишилися без житла
Фото: ФОТО З САЙТА WWW.pravda.com.ua
На Айю Бурілову в під’їзді впали палаючі двері. У неї обгоріла голова, шия і спина

— Мы возвращались домой. Вдруг услышали взрыв. Повылетали окна в доме напротив и в припаркованных автомобилях. Щепки оконных рам разбросало на дорогу на 50 мет­­ров. Сразу начался пожар. Стоял ужасный крик. Жильцы из квартир звали на помощь. Некоторых спасатели доставали из окон. В подъезде было много дыма, и люди не могли выйти. На 6-летнюю девочку в подъезде упала горящая дверь. Она как раз шла гулять, когда рвануло. Деда-инвалида насмерть придавило стеной в квартире, — розповідає одеситка 36-річна Іванна Фартушняк.

23 травня близько 18:00 на вул. Посмітного, 20, в Одесі вибухнула квартира №25 на другому поверсі. Загинула власниця помешкання 88-річна Алла Фордуй. 67-річного Юрія Версткіна із сусідньої квартири вбило уламком стіни. Чоловік мав інвалідність, самостійно не пересувався.

Зруйнувалися сім квартир на трьох поверхах. 22 людей залишилися без житла. П'ятьох тимчасово відселили в готель "Центральний". Інші переїхали до знайомих і родичів.

— Алла Фордуй жила сама. Її сини в Росії. До неї приходили соціальні працівники. Не знаю, що в неї сталося. У нас все згоріло. Лишилися голі й босі. У мене тапки і дві юбки, у сестри — одні штани. Мама в лікарні не має навіть халата, — розповідає 65-річна Лілія Антонова з 24-ї квартири. Жила з матір'ю 91-річною Надією Григорівною, сестрою 52-річною Олександрою та племінницею Анастасією, 19 років. — Щастя, що сестра була на роботі, а племінниця — на навчанні. Ми з мамою удвох сиділи в кімнаті. Далі пам'ятаю лише маму, яка йде боса по битому склу. Нас витягли з вікна. Жінка з райадміністрації сказала — переночуйте у знайомих, а завтра ми вас поселимо кудись. У МНС про відселення нічого не чули, в міліції — не знають. У нас цілі лише холодильник і шафа. Коли вантажили їх у машину, працівники жеку вкрали дві сумки і все взуття. Аби хоч тимчасову кришу над головою дали.

Четверо жителів будинку зараз у лікарнях.

— У 6-річної Айї Бурілової опік голови, шиї, тулуба. Дівчинка при тямі, — розповів директор департаменту охорони здоров'я Ігор Шпак. — 90-річна жінка має рвану рану гомілки. 36-річна потерпіла отримала струс мозку. Найбільше постраждав 21-річний хлопець. У нього відкрита черепно-мозкова травма, множинні забої обличчя й тіла.

Причини вибуху встановлюють. У квартирі №25 від газової плити був від'єднаний шланг. Стався витік газу.

Зараз ви читаєте новину «"Мама йшла боса по битому склу. Нас витягли з вікна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути