Ексклюзиви
вівторок, 14 червня 2016 07:35

Максим Люлін застрелив дружину і тестів
3

Наталію й Олександра Паліїв та їхню доньку Тетяну застрелили 4 червня в селі Жорнівка Києво-Святошинського району на Київщині.  В убивстві підозрюють зятя Максима ­Люліна. 6 червня родину поховали поруч на цвинтарі через дорогу від хати
Фото: Наталія Міняйло
Максим Люлін уночі прийшов до хати тестів Олександра й Наталії Паліїв. Там гостювала дружина Тетяна. Їй та батькам по кілька разів вистрілив у голови

— Як ховали Паліїв, усе село зійшлося. Я закопував їх оцими руками. Таня в житті була дуже красива, а в труні лежала на себе геть не схожа. Максим чотири рази вистрелив їй у голову. Саша і Наташа отримали по дві кулі в лице. Ховали із замотаними головами. Такого в нашому селі ніколи не було. Кажуть, Максиму дадуть пожиттєве. Я б його на отой стовп повісив, — каже 65‑річний Сергій Дмитрович із села Жорнівка Києво-Святошинського району на Київщині.

Уночі 4 червня застрелили його сусідів 69-річного Олександра та 61-річну Наталію Палій і їхню доньку 41-річну Тетяну. У вбивстві підозрюють зятя Максима Люліна, 31 рік.

Хата Паліїв стоїть неподалік пам'ятника Невідомому солдату. До пенсії Олександр Прохорович 35 років працював слюсарем на авіазаводі ім. Антонова у Києві, дружина Наталія Тихонівна — бухгалтером на столичному Сінному ринку.

— Це ще хата Сашиного батька, — продовжує сусід. — Потім Саша з братом Петром її поділили, кожен зробив окремий вхід. Провели газ, відремонтували, обклали цеглою. Всередині все модернізували. Брати інколи сварилися. Не завжди віталися.

Двір Паліїв огороджений двометровим парканом із нефарбованої бляхи. З хвіртки виходить Лідія, дружина Петра Палія.

— Не знаю, за що їх убили. Вони звичайні люди. Ніякого майна у них не було. Тільки квартира в Києві і ця дача, — каже Лідія Палій. — Ми жили з ними через стіну. Тієї ночі спокійно спали. Пострілів не чули. Вбивця стріляв через глушник. О шостій ранку до нас прийшов Максим. Каже, що тестів більше немає. Мій чоловік побіг до брата. Зайшов — усе в крові. Саша й Наташа лежать мертві. Відтепер боюся вдома спати. Кожного дня їжджу в Київ.

Тетяна Палій вийшла заміж за Максима Люліна два роки тому у серпні. Жили в батьківській квартирі в столиці.

— Саша з Наташею лишили їм двокімнатну квартиру на Святошині, а самі переїхали в Жорнівку. Таня часто тут бувала, а Максим — рідко. Я бачив його лише зі спини. Кажуть, він із Луганської області. За Януковича работав у СБУ, — продовжує Сергій Дмитрович.

— Максим завоював Таню, — розповідає Галина, подруга Тетяни Палій. — Вона була бухгалтером ринку на Нивках. Він працював там охранніком. Дуже красиво ухажував. Дарував квіти, на людях називав лише "кохана". У Тані давно нікого не було, то вона здалася. Одружилися через місяць після знайомства. Вона не хотіла йти у загс, але він настояв. Приїхали з Луганська його родичі — мати, вітчим, зведений брат. Були батьки Тані, її тітка, кілька друзів. Розписалися й стали жити. Таня розказувала, що він морально з неї знущався. Тримав удома пістолет. Зникав на кілька днів, нічого не казав. Потім ми узнали, що в нього була ще одна жінка й дитина у Львівській області. До них їздив. Таня просила мене нічого не казати батькам. Вони й так ледь терпіли того Макса.

У вечір перед убивством Тетяна приїхала до батьків. Згодом до тестів завітав і Максим. Галина впевнена, що він готувався до вбивств:

— Він їх застрелив десь у два часа ночі. Замітав сліди. Перед тим, як вертатися додому, скинув з Таніного номера собі СМС: "Будь осторожен. Здесь какие-то подозрительные люди на машине". Але там дуже висока огорожа і ліс. Таня не могла побачити з хати машин. Консьєржка розказувала, що в три часа ночі Максим повернувся, через 2,5 години переодягнувся і знову вийшов з дому. Поліція все перевіряла, собаки не могли взяти слід.

— Собаки привели в посадку. Там найшли пістолет із глушителем. Правда, без обойми. Я зразу поняв, чий він, — говорить Сергій Дмитрович. — Кажу слєдоватєлю — нажми на зятя, він зізнається. Так і сталося. Останні років вісім у нас різне було. Гроші в хатах крали, але ж нікого не вбивали. Такого навіть після війни не чули. Хоча тоді бідність була, не мали що їсти.

50 років тому в хаті Паліїв сталося вбивство.

— Це проклятий дім, — каже сусід Дмитро Семенович, 52 роки. Іде дорогою в рибальських чоботях. Несе вудку. — 1965-го тут убили Марка Палія, діда Саші. Він був дуже принциповий комуніст. Щось із кимось не поділив. Вночі приїхали бандити, застрелили його й підпалили хату. Встигли загасити — вигоріла одна комната. Цього разу в цій же комнаті вбили Сашу з жінкою і донькою.

4 червня Максима Люліна затримали. 6 червня суд арештував його на два місяці. Цього ж дня родину Паліїв поховали у Жорнівці.

Зараз ви читаєте новину «Максим Люлін застрелив дружину і тестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути