вівторок, 13 вересня 2016 07:50

Колишнього губернатора розшукує поліція
2

Екс-губернатор Київської області Максим Мельничук зник, коли затримали його заступника Ігоря Любка. За кілька днів до цього написав заяву на звільнення
Фото: ФОТО З САЙТА WWW.epizod.ua
Будинок екс-­губернатора Київської області Максима Мельничука обшукали ввечері 9 вересня. Із приміщення винесли зброю, дитячі прикраси, понівечили меблі, розбили посуд, заявила дружина Аліна

Колишнього голову Київської облдержадміністрації 43-річного Максима Мельничука розшукує поліція. Зник 9 вересня, коли за хабар у 200 тис. грн затримали його заступника 48-річного Ігоря Любка.

— У робочих кабінетах і будинках керівників Київської облдержадміністрації тривають обшуки. Перевіряємо й Мельничука. Це дозволить установити його причетність до хабарництва, — каже міністр внутрішніх справ 52-річний Арсен Аваков.

Місяць тому Максим Мельничук та Ігор Любко отримали інформацію, що одна з керівників департаменту агропромислового комплексу компенсувала фермерам 15 млн грн — відповідно до бюджетної програми. Вони вважали, що таку суму не могла виплатити без відкату. Тож вимагали від жінки частину нібито отриманого. Погрожували звільненням. Вона знайшла іншу роботу. Тоді Любко, за погодженням із губернатором, став вимагати від неї 200 тис. грн — за підписання розпорядження про звільнення із формулюванням, що не зашкодило б її подальшому працевлаштуванню.

Вину Ігор Любко заперечує:

— Я діяв в рамках законодавства і своїх посадових обов'язків, — каже. — Подав клопотання про створення робочої групи для проведення перевірки. Щоб вона була неупередженою, прошу на цей час призупинити мої повноваження.

Мельничук подав у відставку за кілька днів до затримання Любка. Указ про це з'явився у суботу, 10 вересня. Того ж дня дружина екс-губернатора звернулася до поліції із заявою про зникнення чоловіка.

— На дзвінки він не відповідає. За кордон поїхати не міг — паспорт лишився вдома, — каже 33-річна Аліна Мельничук.

Вона говорить, що їхній будинок обшукали й опечатали.

— Мельничуку стало страшно після затримання його заступника, тому він сховався. Думаю, найближчим часом знайдемо його й допитаємо, — каже нардеп від "Народного фронту", радник міністра внутрішніх справ 37-річний Антон Геращенко.

Максим Мельничук на посаді губернатора працював із лютого до вересня 2016 року.

До цього був віце-президентом Академії аграрних наук. Її очолює його батько — Дмитро Олексійович. З іменем Мельничука-старшого пов'язана низка земельних скандалів. Найбільше обурення викликало його рішення передати 120 сільськогосподарських угідь, де проводили наукові дослідження, Бучанській міськраді. Після цього Дмитро Мельничук пішов на пенсію.

Його син паралельно з науковою діяльністю співпрацював із політиками. Дружина Аліна Мельничук — заступник генерального директора товариства "Фірма "Калина". Виховують трьох дітей — 14-річного Дмитра, 11-річного Володимира і Єлизавету, 8 років.

— Максим Мельничук — живий і здоровий. На вихідних він відпочивав. Жодних офіційних претензій з боку правоохоронних органів до нього не було. Повісток не отримував. Найближчим часом він виступить із заявою у "Фейсбуку"", — каже Юрій Сухов, адвокат Мельничука.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього губернатора розшукує поліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути