Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2016 05:10

Грабіжники годину катували сім'ю Дмитра Пецюка

Автор: ФОТО З САЙТА www.ntn.ua
  Дмитро Пецюк із села Лішня Демидівського району на ­Рівненщині віддав грабіжникам близько п’яти тисяч доларів і золоті прикраси
Дмитро Пецюк із села Лішня Демидівського району на ­Рівненщині віддав грабіжникам близько п’яти тисяч доларів і золоті прикраси

6 лютого до хати 45-річного Дмитра Пецюка із села Лішня Демидівського району на Рівненщині ввірвалися кілька невідомих чоловіків. Господаря та його зятя 24-річного Сергія катували праскою, били палицями. Забрали близько $5 тис., золоті прикраси.

2-поверховий будинок Пецюка стоїть за високим парканом, є ковані ворота. У райцентрі чоловік очолює американсько-­українське підприємство з переробки деревини. Там працюють понад 80 людей. Кілька днів тому повернувся із США.

В одній кімнаті спала його донька 24-річна Ганна, її чоловік Сергій і син Владислав, 11 місяців. В іншій — Дмитро з дружиною Тетяною, 45 років.

— Того вечора в Дмитра був день народження. Вони трохи посвяткували. Потім лягли спати. Коло їхньої хати — поле. Машина нападників звідти під'їхала. Зайшли на подвір'я, ломом вибили пластикове вікно на першому поверсі. Через нього залізли до хати, — розповідає сусідка Пецюків 30-річна Тетяна.

— Сергій прокинувся і пішов подивитися, що сталося. Його зв'язали. Трохи побили, бо опирався. Далі зв'язали доньку, — розповідає Дмитро Васильович. — Ми з дружиною прокинулися від шуму. Думали, щось із внуком. Мене повалили з ніг, дружину зв'язали. Нападники всіх розвели по різних кімнатах. Накрили кожному обличчя. Усе питали, де гроші тримаю. Спочатку думав переконаю, що не маю в хаті. Бо й справді грошей дома не тримаю, все у виробництво закладено. Та погрожували, що вб'ють. Почали бити палками. Потім включили утюг. Ставили по черзі на ноги, де гомілка і стегно. Відчуття — неприємне. Єдине заспокоювало, що в цей час не чіпають дітей.

Катували протягом години, доки не віддав гроші й коштовності.

— Як вони вийшли, я на колінах поліз у кімнату, де була дружина. Зятю вдалося зубами взяти зі стола ножа, звільнив нам зав'язані руки. За 10 хвилин поліцію набрали, — додає Пецюк. — Не знаю, скільки саме людей було задіяно в тому. Щонайменше п'ятеро було в хаті. В усіх — різний рівень підготовки. Був серед них один такий здоровий. Здалося, він керував процесом.

Нападників поки що не знайшли.

— У селі Пецюк — дуже поважна людина. Багатьом помагає. Робить такі деревні брикети для опалення. Як хто попросить, бо не має чим палити, безплатно ще й своїм транспортом під хату може привезти. Садочкам помагає, школам, лікарням, — додає сусідка Тетяна.

— У селищі люди багато балакають про це. Багатші бояться, а бідні кажуть, що сплять спокійно. Про останній випадок говорять, що бандити добрі були. Навіть дитину не чіпали. Люляли в колисці, коли та плакала. Того дня в селищі пограбували ще дві крамниці. Лихі 1990‑ті повертаються, — каже голова Демидівської селищної ради 57-річний Михайло Яремчук. — У Демидівському районі за рік це вже третій випадок. Навесні 2015-го два подібних здійснили в райцентрі. Бандити проникли в помешкання голови райдержадміністрації та підприємця, що займається меблями.

Зараз ви читаєте новину «Грабіжники годину катували сім'ю Дмитра Пецюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути