четвер, 29 грудня 2011 07:00

Ганна Жук померла через три дні після пологів

Автор: Фото надане Ганною ВОЗНЮК
  Ганна Вознюк з райцентру Хмільник Вінницької області тримає портрет померлої онуки Ганни Жук. У породіллі раптово зупинилося серце
Ганна Вознюк з райцентру Хмільник Вінницької області тримає портрет померлої онуки Ганни Жук. У породіллі раптово зупинилося серце

19 грудня поховали 19-річну Ганну Жук із райцентру Хмільник на Вінниччині. За три дні до смерті вона народила дівчинку. Виносила дев'ять місяців. Лікарі кажуть, у жінки стався синдром раптової смерті. Такий діагноз ставлять переважно немовлятам до року.

— У цій смерті ніхто не винуватий. Померла молода красива жінка з тяжкою судьбою. В її родині вже вмирали молодими. Це в неї аура така, — говорить заступник головного лікаря Хмільницького пологового відділення 50-річний Михайло Поліщук. — Носила дитину більш-менш нормально. Лежала на збереженні, бо мала незрозумілі нам проблеми із серцем. Родила нормально, без розривів. Перші дні почувалася добре, могла ходити. А на третій зранку вийшла в туалет і знепритомніла. Кровотечі не було. Швидко віднесли її в реанімацію, зробили чотири дефібриляції, але серце не запустилося.

Ганна Жук вивчилася на медсестру в Бердичівському медичному коледжі, за 63 км од Хмільника. З 24-річним Олексієм побралися цієї весни. Мешкали в приватному будинку на околиці міста із бабусею. І в Ганни, і в Олексія матері померли молодими.

На подвір'ї лад. Стукаємо в нові коричневі двері. У вітальні стоїть стіл та нова пралька. На підлозі вимитий до блиску ламінат. 80-річна Ганна Вознюк кутається в чорну хустину, під очима синці.

— Як Аню опускали в могилу, я кидалася слідом. Я їй усі копійки свої віддавала. Вона — сирітка. Батько відцурався, а її матір, мою дочку, поховали в 24 роки. Поїхала на Сєвєр за чоловіком. 1,5-річну Анічку лишила зі мною, а з собою повезла 5-річного Васю. Там чоловікова любовниця її замордувала. Малого випхала, а її закрила у ванній і вдушила. Батько привіз Васю до мене й відказався від дітей. А в третьому класі хлопчик утопився у річці, — Ганна Петрівна плаче. Біля її ніг треться біла пухнаста кішка. — Дитинку Вікою назвали. Її забрала сестра Алєксєя — Ольга, в неї двоє дітей. А сусідка приходить цицькою погодувати. Алєксєй і далі житиме в мене. Щодня ходить на цвинтар. Плаче, змарнів. 22 грудня в Ані був день народження, то до смеркання обіймав могилу. Це врачі недодивилися. Ми їм усі гроші віддали. Прийшлося 1000 гривень у людей позичати. В неї було слабе серце, лічила аритмію. Лежала на сохранєнії. Дівчинку родила здорову. Я на другий день у неї була, то годувала малe, личка були розовенькі. В суботу я почала готовитися до родин. А в неділю у вісім ранку Ані не стало.

Олексій Жук написав звернення до міліції. Вважає, що лікарі винні у смерті дружини. Спілкуватися відмовився.

Це п'ята смерть за рік у пологовому відділенні Хмільницької райлікарні. З них чотири випадки, коли вмирають немовлята.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Жук померла через три дні після пологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути