четвер, 05 травня 2016 05:35

Дружину священика закатували грабіжники

26 квітня в селищі Кіровське Дніпропетровського району невідомі побили священика 62-річного Анатолія Лисенка та його дружину Ірину, 61 рік. Забрали 30 тис. грн. Жінка померла.

— О третій ночі священик почув у дворі гавкіт собак. До нього підбігли двоє. Вдарили по голові та затягнули в будинок. Там його з матушкою зв'язали. Почали вимагати гроші. Аби не били, Лисенко одразу віддав усі заощадження, — розповідає Ганна Старчевська з Дніпропетровської обласної поліції. — Потім чоловіка посадили в автомобіль, відвезли на цвинтар і залишили там. Коли він розв'язався та повернувся додому, знайшов дружину мертвою. Лежала обличчям до підлоги зі зв'язаними назад руками і з кляпом у роті.

"Матушка Ирина задохнулась. Она была грузной женщиной и не смогла перевернуться. Сегодня её похоронили в пределах храма Андрея Первозванного. Отца Анатолия сильно избили, выбили зубы, он сутки лежал в больнице Мечникова, — написала 28 квітня в соцмережі "Фейсбук" Любов Бурлакова, журналістка телерадіокомпанії "Регион".

Анатолій Лисенко — настоятель у храмі Андрія Первозванного в Дніпропетровську. Церква належить до Московського патріархату.

— Ніхто з сусідів нічого не чув. До батюшки часто вночі по допомогу могли приїхати. Хтось удома чи в лікарні помирає — треба сповідати, — говорить депутат Кіровської селищної ради. — Вони кілька років тому купили в селі будинок. Дуже гарний, новий, із червоної цегли. Із сусідами майже не спілкувалися. Щодня їхали до Дніпропетровська.

Зараз ви читаєте новину «Дружину священика закатували грабіжники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути