Ексклюзиви
пʼятниця, 21 жовтня 2016 05:25

"Документів не надавав. Дозволу слідчого — теж. Просто взяв і поїхав"

— Машину придбали торік. Знайшли в інтернеті за 8 тисяч доларів. Купляли по довіреності в Києві. Зняли з обліку в столичному МРЕО №4. У Вінниці мали переоформити. Відтоді почалася тяганина. Виявили, що наш "Фольксваґен-Гольф" збирали в Ужгороді. З Німеччини йшов запчастинами. Запідозрили, що номер кузова підроблений. Машину забрали на штрафмайданчик, — говорить 60-річний Григорій Бурмецький із міста Хмільник на Вінниччині.

Проблем з іномаркою експерти не виявили. Доки власники чекали на рішення суду, машину забрав 23-річний Сергій Давтян із міста Жмеринка Вінницької області.

— У сина ноги підкосилися, коли побачив пусте місце на штрафмайданчику, — каже Григорій Олексійович. — Пізніше з'ясували — той чоловік мав на руках рішення Печерського суду Києва, який постановив видати йому наше авто. Документів на "Фольксваґен" не надавав. Дозволу слідчого — теж. Просто взяв і поїхав.

Сергій Девтян утік до Росії. Його оголосили в ­розшук.

— Це — чисте шахрайство. В реєстрі судових рішень справді є такий номер вироку, але зміст його інший. В оригіналі йдеться про цивільний спір, а не видачу машини. Шахраї просто взяли наосліп номер рішення й написали, що хотіли, — говорить слідчий міського відділу поліції 26-річний Андрій Тесля. — За однією з версій, до шахрайської схеми причетні посадові особи, які видавали автомобіль. Після слідчої перевірки їх звільнили. Зараз допитуємо.

Зараз ви читаєте новину «"Документів не надавав. Дозволу слідчого — теж. Просто взяв і поїхав"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути