вівторок, 23 серпня 2016 05:30

Дмитро Тернієвський тримав паралізовану матір у хліві

Від 2014-го Віту Полтавцеву з села Оленівка Магдалинівського району на Дніпропетровщині тримав у хліві син 32-річний Дмитро Тернієвський. Жінці 52. Вона паралізована, має атрофовані м'язи правих руки й ноги.

— Позаторік Дмитро забрав хвору матір до себе. Невістка була проти, тому поселили жінку в сараї, — каже місцевий Петро, прізвища не називає. — Жила без документів, прописки й пенсії. На вулицю не виносили. В селі жодного разу її не бачили. Про жінку довідалися випадково, коли її приїхала навідати сестра Тетяна. Від побаченого жахнулися. Худюща, самі кості. Нігті на руках і ногах — сантиметрів по 15. У сараї скрізь пляшки із випорожненнями. Немита, у лахміттях. Викликали поліцію, сільського голову, фельдшера. Відправили до лікарні.

Дмитро Тернієвський із дружиною виховують двох дітей. Працював у ветеринарній аптеці продавцем. Має домашнє господарство, тримає худобу. Чому не доглядав за матір'ю, пояснити не може.

— 15 років тому Віта Полтав­цева вдруге вийшла заміж і переїхала до ­Кам'янського (колишній Дніпродзержинськ. — ГПУ). Сина лишила в селі на бабу. Її новий чоловік був чорнобильцем, отримали 3-кімнатну квартиру. Жили гарно. Після його смерті Віта Григорівна опустилася. Пропила все, навіть квартиру. Потім її розбив параліч. Злягла. Син забрав до себе. Чимало людей у селі Діму не засуджують. На умови, в яких жила, заслужила, кажуть. Бо дбала тільки про себе, дітям нічого не дала, — говорить Петро.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Тернієвський тримав паралізовану матір у хліві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути