Ексклюзиви
понеділок, 02 травня 2016 07:45

З вітряного боку від огірків садять високорослі культури

 

Травень — провісник літа. Закінчують садити плодові дерева. Ґрунт під чорним паром навколо дерев і кущів перекопують. У садах уперше косять траву і залишають її в пристовбурових кругах як мульчу. Обов'язково слід знищити коріння бур'янів. Для посилення росту дерев і кущів їх підживлюють. Найкраще — органічними добривами, перегноєм або компостом. Підготуйтеся до задимлення саду під час приморозків. Потрібні матеріали, що горять повільно, — тирса, напівпріла солома. Яблуні малоцінних сортів щеплять кращими живцями у першій половині травня. Кісточкові культури — до розпускання бруньок.

Не очікуючи припинення заморозків, у травні сіють моркву, кріп, шпинат, салат, цибулю, пастернак, петрушку. Коли небезпека заморозків мине — теплолюбні овочі. Це редиска, редька, боби, горох, буряки. У цей час висаджують на грядки розсаду ранньої капусти, селери, брукви. На початку — в середині травня сіють огірки. Вони дуже теплолюбні. Ґрунт на глибині 8–10 см має прогрітися до +12…13°С. Це приблизно збігається із цвітінням калини, бузку, півонії. З вітряного боку від огірків садять високорослі культури.

У травні цвітуть суниці. Щоб уберегти їх від приморозків, слід накрити грядки агроволокном.

Зараз ви читаєте новину «З вітряного боку від огірків садять високорослі культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути