понеділок, 25 липня 2016 05:30

Траву для газону сіють за місяць до холодів

Автор: ФОТО З САЙТА www.home-ideas.ru
  До першого підстригання газоном не ходять і не сідають на нього. Трава має зміцніти
До першого підстригання газоном не ходять і не сідають на нього. Трава має зміцніти

— Щоб мати перед домом гарний газон, треба не тільки правильно посадити траву, а й підготувати ґрунт, — каже 44-річний Ігор СУХИВА з міста Ірпінь Київської області. — Будинок купили недавно і довелося освоювати всі тонкощі створення газону.

Його не обов'язково коротко стригти. Може бути спортивний або садовий. Від виду залежить частота підстригання, підживлення та поливання.

— Починаю займатися газоном із червня. Головне — вправитися за місяць до холодів, щоб рослини зміцніли й добре перезимували. Розмітку зручно робити кілками й мотузкою. Але в мене двір не всюди рівний, тому десь планую на око, без точних вимірів.

Ділянку обробляє гербіцидом, щоб знищити бур'яни. Якщо з першого разу не помогло, можна повторити через два тижні. Коли стара трава і бур'яни висохнуть, землю перекопують, аби не залишилося корінців.

— Ґрунт під газон треба удобрити. Кислий посипають крейдою чи гашеним вапном і перекопують. Глину чи чорнозем зробить легшими біогумус або перегній. Ідеальна земля для газону не повинна прилипати до заступа.

Із добрив навесні дають азотне, щоб трава швидко росла. Восени — фосфор і калій, аби насіння не пропало за зиму. Боронують залізними граблями, щоб вирівняти, і чекають два дні. Тоді зійде бур'ян, занесений із перегноєм.

— Сію газонну траву спочатку вздовж, а потім упоперек. Так насіння ляже рівномірно і не буде залисин. Поливаю трохи зі шланга водою і розрихлюю ґрунт пластмасовими граблями. Вони легкі й не зрушать насіння з місця. Засиплють його землею.

Достатньо, щоб земля промокла на 4—5 см. У трави не довге коріння.

— Доки перший раз не пострижу траву, по ній не можна ходити. Роблю це ручною газонокосаркою. Що частіше стригти, то швидше росте. Уперше — коли буде до 10 см.

Наступного року газон зміцніє і не потребуватиме часто уваги. Коли підріс, постригли — і все. Здорове коріння не дасть рости біля себе ­бур'янам.

Зараз ви читаєте новину «Траву для газону сіють за місяць до холодів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути