понеділок, 30 травня 2016 00:40

Помідори досаджують на початку червня

 

У червні відбувається інтенсивний ріст рослин, формуються плоди і достигають ягоди. У саду розпушують ґрунт, виполюють бур'яни, поливають дерева й кущі. Цієї пори важливо правильно їх підживити. Дерева й кущі удобрюють гноєм і пташиним послідом. Гній розводять водою у співвідношенні 1:7. Настоюють 7–10 днів і поливають дерева. Корисно до 10 л розбавленого гною добавити 50 г попелу. Пташиний послід розбавляють 1:10, настоюють сім днів.

На початку червня ягідний сезон відкриває суниця. Щоб запобігти псуванню ягід, міжряддя застеляють соломою і хвоєю. Вона має фітонцидні властивості — знищує грибки й бактерії. Збирають суниці зранку, коли спаде роса.

За 8–10 днів до цвітіння винограду прищипують верхівки зелених пагонів. Так визрівають кращі грона, підвищується врожайність. На початку місяця в озимого часнику виростають квіткові стрілки. Вони забирають багато поживних речовин. Щоб не втратити врожай, стрілки обламують.

У першій декаді місяця садять останні помідори, кабачки. Картоплю підгортають, коли вона заввишки 15–18 см. Роблять це вологим ґрунтом, після дощу. Косити траву краще у дні Цвіту. Так сіно добре збережеться, не втратить аромату й поживності.

Зараз ви читаєте новину «Помідори досаджують на початку червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути