— У літі молоко за годину на жарі підсідається. Сметана, сир киснуть. На базар вивезеш, люди пробують, носом крутять. Ніяких заробітків. Шкода, що так мусиш намучитися біля господарки, — каже 58-річна Марія Мореквас із селища Любінь Великий Городоцького району на Львівщині.
Разом із чоловіком тримають міні-ферму. Мають п'ятьох корів і четверо кіз.
— Вирішили організувати такий бізнес. Справжнього молока на базарі рідко знайдеш — усе хімія. А в нас натуральне. Спочатку на ура йшло. Сусіди розбирали перш, ніж на базар вибиралися. Улітку заробітки скоротилися. Знайомі порадили придбати пастеризатор, — каже жінка.
У приладі молоко нагрівається менш ніж за годину до 92°C. За цей час знезаражується. Це подовжує термін придатності продукту.
— Апарат виготовлений із нержавіючої сталі. Матеріал є ідеальним для контакту з харчовими продуктами. Пастеризатор дає шанс фермерам навіть малих господарств розширити власні можливості. Можуть продавати не лише молоко, а й виготовляти вдома високоякісні сири, сметану, йогурти, — пояснює продавець пастеризаторів 37-річний Олег Кравченко зі Львова.
Коментарі