Ексклюзиви
понеділок, 05 грудня 2016 07:45

Пагони схожі на очерет, а квітки — на орхідею

Автор: ФОТО з сайта www.kvitkainfo.com
  Імбир садять у неглибокий горщик 20  сантиметрів у діаметрі
Імбир садять у неглибокий горщик 20  сантиметрів у діаметрі

— Купила в супермаркеті корінь імбиру. Вирішила посадити. Стало цікаво, що виросте. Бо вичитала, у природних умовах він не зустрічається. Це — культивована рослина. І розводити його нескладно, — каже 33-річна Юлія Степанко з Броварів на Київщині.

— У горщик засипала дерн, перегній, пісок і землю. Дно вислала дренажним шаром із керамзиту. Беріть неглибокий і широкий, не менш як 20 сантиметрів у діаметрі. Бо рослина розростається вшир. Поділила кореневища на окремі бульбочки. Обробила марганцівкою, ­присипала попелом. І посадила вічками догори, як картоп­лю. Покрила шаром землі 2–3 сантиметри. Полила теплою водою. Перші паростки з'явилися за два-три тижні.

Рослина потребує яскравого, але розсіяного світла. Любить тепло та рясний полив м'якою відстояною водою.

— Ґрунт завжди має бути зволожений. Тільки підсохне, одразу поливайте. Потроху й часто. Болото не робіть. Щоб корінь ріс і наливався як слід, йому потрібно багато вологи. Бризкати треба. Землю розпушувати.

Зима та рання весна — найкращий час для висаджування імбиру в гор­щиках.

— Обирайте свіжий корінь із блискучою та гладкою шкіркою. Якщо вона зморщена, а корінь в'ялий — імбир ­старий. Утратив багато вологи й не підходить для посадки.

Двічі на місяць слід підживлювати органічними та мінеральними добривами.

— Стебла ростуть до метра. Цвіт з'являється з кореневища. Пагони схожі на очерет, а квітки — на орхідею. Коли стебла почнуть підсихати, не зрізайте їх. Просто припиніть поливати. Так корені дозрівають і набираються соку. Коли геть висохли, можна викопувати.

22 градуси тепла — за такої температури імбир добре розростається. За температури +10°С впадає у сплячку. Тоді полив обмежують і залишають рослину в стані спокою до ­тепла.

На городі саджанці вирощують у вологому пухкому ґрунті

Для вирощування імбиру на городі підійде добре освітлена ділянка з вологим ґрунтом.

— Землю заправте піском та органікою, щоб була пухка, — каже Юлія Степанко. — Зробіть неглибоку траншею. На відстані 10–15 сантиметрів розмістіть отримані з горщика саджанці імбиру. Якщо посадили його в лютому-березні, то в середині вересня можна збирати врожай.

Зараз ви читаєте новину «Пагони схожі на очерет, а квітки — на орхідею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути