— У нас, українців, огірки — улюблені овочі. Солоні, мариновані, які хочеш. Маю сорти, що родять до початку жовтня, — каже Олена Михайленко, 36 років, із міста Біла Церква на Київщині. Продає насіння. — Ізід, Амур, Дерія виносливі до перепадів температур, стійкі до хвороб. Бо останніми роками влітку погода стрибає — то жара, то холод. У цих сортів сильна коренева система.
— Сіють їх восени, влітку чи навесні. Найкраще, коли надворі не нижче плюс 14 градусів. Тоді паростки з'являться через 15 днів. Можна вирощувати у відкритому ґрунті і в теплиці. Зав'язується по чотири-п'ять штук одразу. Висять на стеблі, немов гроно винограду. Не вибагливі. Бо це гібриди.
Радить сіяти огірки на місці грядок капусти, цибулі, помідорів чи картоплі. З перегноєм, торфом і попелом ростимуть краще. Люблять сусідити з квасолею й горохом.
Коментарі