понеділок, 16 листопада 2015 06:30

Мишей із комори женуть ультразвуком

— Поки на городі ще були буряки, миші там живилися, а в листопаді всі до комори прийшли, — каже 54-річна Олена Січкар із Нижньої Кропивни Немірівського району на Вінниччині. — Цього року їх така тьма, що кіт уже не їсть. Ловить і в рядок на призьбі складає. — Чоловік купив труйки. Понасипали. Тепер пильную, щоб двері в комору були закриті. Раптом кіт якусь миш, що труйки на­їлася, вхопить.

Отруйного зерна, що розкладають у коморі для знищення мишей, можуть наїстися кури. В погребі з харчами його тримати небезпечно.

— Якщо цих паразитів не виводити, то теж не діло. Торік мало того, що робили джулубайки з моркви, буряків, яблука гризли, то ще й послід по всій картоплі лишали. Хтозна, чи та миша здорова, чи з лептоспірозом. Так переживали. Онуці яблука обчищали від шкурки. Син привіз відлякувач ультразвуковий. Опустила в погріб переноску, ввімкнули — й нема жодної мишки. Маленька така коробочка цей відлякувач. Електрики геть не видно, щоб тягнуло. Треба ще в комору заказати.

Магнітними відлякувачами від гризунів також виводять міль і мух. Садівники, які випробовують новинки, вмикають їх на грядках капусти. Тоді не лізуть слимаки й не сідають бліді капустянки.

Зараз ви читаєте новину «Мишей із комори женуть ультразвуком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути