вівторок, 23 серпня 2016 07:55

Корова звикає до доїльного апарату за 2 дні

Автор: ФОТО з особистого архіву Марини Курбас
  ­Якісний ­доїльний ­апарат не лише ­полегшує роботу господарям. Він позбавляє молоко неприємного ­запаху й зберігає здоров’я ­тварин
­Якісний ­доїльний ­апарат не лише ­полегшує роботу господарям. Він позбавляє молоко неприємного ­запаху й зберігає здоров’я ­тварин

Молокопереробні підприємства краще приймають молоко від селян, яке доять спеціальним апаратом. Воно якісніше, не кисне, не містить бактерій. Навіть для однієї корови варто брати доїльний апарат.

- Апарат обирають залежно від того, скільки корів доїтимете зараз і в перспективі. Якщо не плануєте відкривати міні-ферму, то для однієї-трьох корів вистачить невеликого апарату. Більшість покупців беруть "Імпульс ПБК-4" із сухим вакуумним насосом. Він найменше споживає електроенергії, працює тихіше від аналогів. Вигідний тим, що його можна ремонтувати самому, запчастини недорогі. Коштує такий апарат від 3950 гривень — розповідає генеральний директор фірми "Імпульс-Агро", яка є вітчизняним виробником доїльного обладнання з 1996 року, Олексій Матвєєв.— Серед власників міні-ферм популярна модель "Імпульс-Ротор". Він потужніший, може доїти до восьми – шіснадцяти корів, але й дорожчий від 5950 гривень.

Починати користуватися апаратом радить поступово.

— Якщо корова привчена до доїння руками, то різко перевчити не вдасться. Треба, щоб тварина звикла до нього, до його шуму. Спочатку слід лише ставити в місці видойки, включити і продовжувати доїти руками. Як корова звикне — можна підключати до вим'я. Для звикання вистачає одного-двох днів. Для стимуляції молоковіддачі перед доїнням вим'я корови миють водою. Її температура має бути від 40 до 50 градусів. Потім вим'я витирають чистим рушником, масажують секунд 35–40.

Доїльні апарати "Імпульс- Агро" є різних модифікацій та потужностей. Підприємство "Імпульс- Агро" надає гарантійне обслуговування. Разом з доїльними апаратами виробники радять брати сепаратор і маслоробку.

- Завантаження маслоробки від 3 літрів. Масло зробить за 20 хвилин. Це якісний продукт, який можна буде споживати самому й продати на ринку, - каже Матвєєв. - Вони невеличкі, зручні і компактні. Маслоробка коштує від 1430 гривень.

Замовити доїльні апарати чи отримати додаткову інформацію можна за тел.: 0(44) 587 93 21(22), 0(63)578 23 96 чи за адресою м. Київ, вул. Центральна, 11а.

Зараз ви читаєте новину «Корова звикає до доїльного апарату за 2 дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути