Ексклюзиви
понеділок, 25 листопада 2019 00:46

Інжир Далматський дає 200-грамові плоди

— Інжир уродив тричі, бо погода вдала. Щоб так було і надалі, у листопаді утеплюю кущі, — розповідає 39-річна Валентина Приймак із міста Долинська Кіровоградської області.

Обрізує кущ після листопаду. Проріджує, бо через брак сонця ягоди не дозрівають і осипаються. Обробляє від грибка. Той селиться на рослині, коли багато дощів.

— Під кущем розкладаю ялинові гілки, пригинаю до них бічні пагони, — продовжує. — Прикладаю грудкою землі. Так не підмерзнуть, звикнуть до цього положення і здерев'яніють. Зверху накриваю агроволокном і шифером.

Під час відлиги на день знімає накриття. Так пагони адаптуються.

— Якщо саджанець вже купили, то краще поки що не висаджуйте, — каже Валентина Приймак. — Не встигне до зими прийнятися. Посадіть у відро і поставте у погріб. У дім не заносьте, бо там продовжить рости. У мене так було із сортом Далматський. Він один із найкращих ранніх. Цінується за самоплідність і великі плоди з червоною солодкою м'якоттю. Важать 180–200 грамів. У повну силу родить після 3 років. Дозріває в липні й серпні.

Зараз ви читаєте новину «Інжир Далматський дає 200-грамові плоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути