пʼятниця, 23 вересня 2016 05:35

Біопрепаратами чистять каналізації від жиру

Автор: ФОТО З САЙТА www.kanalizaciyadoma.com
  Каналізацію забивають жир, волосся, відходи їжі. Біопрепарат розчиняє їх
Каналізацію забивають жир, волосся, відходи їжі. Біопрепарат розчиняє їх

— Маю стару каналізацію з металевими трубами, — розповідає 69-річний Володимир Михайлюк із селища Чечельник на Вінниччині. — Торік забилася так, що нічим не міг прочистити. Кликав сантехніка. Той проштрикає трохи дротом, вода потроху стікає, тиждень пройде, і знову та ж проблема.

Каналізацію забили жир, волосся, відходи їжі.

— У пластикових трубах для очистки ллють соляну чи сірчану кислоту. Вона роз'їдає труби, але якщо грамотно робити — то можна. Для металевих такий спосіб не підходив. Мені порадив єдиний вихід — розкопувати труби в землі й міняти їх на пластикові. Я взявся за роботу, пішов купувати у сантехнічний магазин труби, коли продавець порадив узяти біопрепарат.

Михайлюк залив його на ніч у забиту каналізацію. Так зробив тричі. Рік до проблеми не повертається.

— Не міг надякувати продавцю. ­Біопрепарат вийшов у 20 разів дешевше за нову каналізацію. А скільки праці довелося б укласти. То була б робота на цілу осінь, — каже Михайлюк. — Я підчитав інструкцію з біопрепарату. Він — нешкідливий. Можна лити і в туалет, і в умивальник. А продавець ще й порадив спеціальну хімію для переробки гноярки, чистки курячих і кролячих кліток, для росту рослин.

У дворі зник запах. Його Володимир Михайлюк не міг позбутися роками.

— Внучки як із Києва приїжджали, то на город не ходили, бо там смердить. У кінці городу мав гноярку, туди носив відходи від свиней, кролів і курей. Улітку стояв такий сморід, що дихати було нічим. То все не перепрівало так швидко. Тепер відходи поливаю біопрепаратом, тому гноярка не смердить. Ним же прибираю у клітках. Тоді добре відмиваються і немає запаху, особливо від свиней. Тварини чистесенькі ходять.

Перегноєм чоловік удобрює город, продає сусідам.

— Цього року картошка на удобреному городі стала рости як два кулаки. Добре пішов виноград і чорна смородина, що раніше ледь родили. На удобрену землю планую посадити полуницю, — додає господар.

Зараз ви читаєте новину «Біопрепаратами чистять каналізації від жиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути