понеділок, 18 липня 2016 05:50

Баклажани від спеки скидають бруньки та дрібну зав'язь

— Баклажани капризні. Пікірувати їх не можна. Заливу чи засухи не люб­лять. Щось не подобається, одразу вуха вішають, — каже 52-річна Ольга Кравченко зі Сміли на Черкащині. — Та вони нам так смакують і печеними, і смаженими. Доводиться доглядати.

— Рослини люблять сонце й пухку землю. Якщо після дощу візьметься кірка, треба рихлити та розпушувати. А поливати їх необхідно. Бо коли сухо й жарко, скидають бруньки та дрібну зав'язь. Поливати найкраще ввечері, коли спадає спека. Тоді більше всмоктують вологи. Головне — не перестаратися. На вологому ґрунті в тіні баклажани вражає фітофтора. Цього літа ростуть повільно, бо перепад температур. Червень був прохолодний, заливало всюди. А тепер — спека.

Жінка щороку садить баклажани на іншому місці. Там, де не знайде колорадський жук.

— Ховаю від жука свої грядки, — говорить Ольга Кравченко. — То в малиннику посадила, то в садку біля троянд розкидала. Ще з десяток — отамечки біля персика. Головне, що ні разу не бризкала. Жук таки не знаходить. Плоди зриваю чисті й великі. Раніше мучилася — і бризкала, і збирала. А він пакосний з'їдав геть усе. Самі стебла лишалися.

100 днів після появи сходів дозріває ­баклажан.

Зараз ви читаєте новину «Баклажани від спеки скидають бруньки та дрібну зав'язь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути