четвер, 15 грудня 2016 17:49

Квітучою віфлеємською зіркою прикрашають ялинки
17

Фото: ladnydom.pl

Пуансетію, яку ще називають віфлеємською зіркою та на заході використовують для прикрашання ялинок, можна виростити у домашніх умовах. Рослина походить з Південної Америки, пише ladnydom.pl.

Віфлеємська зірка росте різних кольорів - буває червоною, рожевою, оранжевою та білою. Квітка гарно виглядає впродовж місяців, часом навіть до весни. Рослина боїться не стільки морозу, як перепаду температур. Тому, якщо ви придбали таку рослину у магазині квітів, нести додому її треба швидко, щоб не охолола. В теплі варто залишити в упаковці на кілька годин та не чіпати, поки не акліматизується.

У домі пуасентію слід тримати на місці, де добре падає світло, або під звичайною електричною лампою. Найкраща температура життя рослини - 18-22 градуси. Коли провітрюємо приміщення - краще забрати рослину з протягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квіти треба обрізати у вазі з водою

Підживлювати рослину слід зимовим гноєм, де є мало азоту. Щоб на листі не водилася тля, можна застосовувати хімікати для обробки. Коли квітка починає активно пускати бруньки до цвітіння, її треба добре поливати. У зимовий час - можна давати води раз на кілька діб.

В літній час віфлеємську зірку виносять на вулицю, там вона краще квітне. Коли дні починають скорочуватись, квітка активно зацвітає, однак на неї має падати світло з вулиці та домашніх ліхтарів.

Зараз ви читаєте новину «Квітучою віфлеємською зіркою прикрашають ялинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути