понеділок, 19 грудня 2016 10:10

Квітку портулак вирощують біля батареї

Квітку портулак вирощують біля батареї
Фото: parnikiteplicy.ru

Квітку портулак висівають, щоб прикрасити свій будинок. Його часто називають квітучим килимком. Цвіте він різнокольоровими квітами, які бувать дрібними аюо великими. Це вже залежить від виду портулака.

Садити можна на клумбу, в підвісні горщики чи кошики. Це дуже зручно, коли є проблема з нестачею вдома місця або вирощування на балконі.

"Портулак стеблами щільно покриває землю. Завдяки цьому там не ростуть бур'яни, — каже Христина Брагінець із селища Чуднів Житомирської області. — Ця квітка цвіте з початку червня до вересня. Любить сонце".

Стебла рослини виростають до 20 см у довжину. Листки вузькі та м'ясисті. Квітка — п'ять зрощених пелюсток у формі чашечки.

Поливати його треба часто, але потроху — щоб не було застою води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різнокольорова ешольція сама сіє своє насіння

"Насіння купую завчасно, бо сію його рано, у березні. Землю нічим не підживлюю. Портулак може рости на будь-якій. Добрива лише приваблюють грибки. Головне, щоб на час проростання повітря прогрілося до 23–25 градусів. Я вирощую розсаду в хаті, на кухні біля батареї. Сію в дерев'яний ящик. На дно кладу дрібний щебінь, щоб було куди воді стікати і земля дихала. Між камінцями втикаю металеві прути, обтягую їх поліетиленовою плівкою. Так тепло не буде виходити. Коли пригріває сонце, ставлю на підвіконня. Тоді рослина сходить удвічі швидше", - каже Христина.

Портулак найкраще сходить на піску. Його змішують із землею з городу в пропорції 1:1. Ґрунт знезаражують. Висипають на деко і тримають півгодини в гарячій духовці. Потім висипають у ящик, висівають насіння.

Зараз ви читаєте новину «Квітку портулак вирощують біля батареї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути