понеділок, 13 лютого 2017 14:50

5 домашніх рослин з найкращим запахом
5

Фото: ladnydom.pl

Запашні рослини позитивно впливають на нервову систему та покращують настрій. Найкращі з них описує ladnydom.pl.

Хоя - походить з тропічних країв. В кімнатних умовах добре живе в умовах розсіяного світла. Влітку її слід підливати 1-2 рази на тиждень, зимою - раз на 2 тижні. Молоду хою треба пересаджувати раз на 2 тижні. Її не бажано підрізати - бо буде погано цвісти. На малих коротких гілочках з'являться нові квітки. Також мало квіток може бути через те, що отримує недостатньо світла.

Стефанотіс - рослина не любить, щоб її переставляли. Також не бажано ставити її під прямі сонячні промені, бо від перегрівання сохне. Краще влітку ставити на балкон, де є тінь. Пересаджують рослину раз на 2 роки. В злегка кислу землю. Взимку має знаходитись при температурі 14-16 градусів, там, де багато світла. Не удобрюємо і поливаємо в міру.

Жасмин - буває квітучий та лікарський. Любить вологе повітря та добре освітлення, не любить високої температури повітря. Цвіте від квітня до січня. Навесні рослину можна ставити надворі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екзотичний Гемантус має запах кокоса

Запашна гарденія - росте тільки у спеціально створених умовах. Влітку росте на підвіконні при 18 градусів повітря, взимку вимагає нижчої температури - десь 16 градусів. Там де занадто тепло, почуває себе зле. Поливати слід водою без солі та вапняку, кімнатної температури. Рослина легко заражається, тому треба пильнувати, щоб не захворіла.

Мурая - родичка цитрусових. Рослина походить зі Шрі Ланки та Індії. Викидає білі квіти кілька разів на рік. Дає темні плоди, схожі на зерна кави. Любить багато світла, однак не любить прямі сонячні промені. Бо тоді буде жовтіти, а листя почне опадати. У ґрунті добре мати достатню кількість гравію, а на дні горщика має бути дренаж.

Зараз ви читаєте новину «5 домашніх рослин з найкращим запахом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути