Ексклюзиви
вівторок, 14 лютого 2017 17:04

10 способів продовжити життя тюльпанам у вазі
9

Фото: claudia.pl

Весняні тюльпани будуть довше зберігатися, якщо про них вчасно подбати - захистити кінчики від гниття та правильно підготувати воду. Рецепт публікує claudia.pl.

1. Кинь жменьку цукру у воду. Тоді квіти будуть стояти довше. Подібно солодкий пісок продовжує життя нарцисам та ірисам.

2. Надріж кінчики. Перед тим, як ставити у вазу, надріж квітам хвости. Найкраще робити це під кутом 45 градусів. За допомогою гострого ножа або секатора. Ножиці можуть розчавити стебло та призвести до того, що краї будуть гнити. Вистачить відтяти 2-3 см. Зроби це одним рухом. Ще краще - під проточною водою. Завдяки цьому у надрізи не потрапить повітря.

3. Очисть квіти від листя та забруднень. На листках можуть залишатися надлишки речовин, якими кропили квіти, або просто бруд. Це буде змушувати рослину підгнивати. Тому краще забрати листя. Однак не все - щоб букет виглядав зеленим.

4. Не перелий води. Якщо рідини забагато, рослини будуть швидше вмирати. Досить, щоб були намочені лише кінчики квітів.

5. Зроби уколи на кінцівках паростків. Це зробить додатковий доступ води.

6. Не змішуй тюльпанів з іншими квітами. Ці квіти найкраще почувають себе в оточенні собі подібних. Тому не змішуйте їх з іншими квітами. Особливо нарцисами. Таке поєднання є гарантією того, що квіти швидко засохнуть.

7. Тримай у відносному теплі. Тюльпани не люблять холоду та спеки, прямих сонячних променів. Не варто ставити їх біля вікна, біля електричних обігрівачів. Якщо маєш таку можливість - постав їх у прохолоднішу температуру вночі - в холодильник або на балкон. Але температура має бути вище плюс п'яти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюльпан продали за 16 кілограмів золота і карету з кіньми

8. Загорни тюльпани в папір на кілька хвилин. Якщо тюльпани почали присихати - їх треба загорнути в папір, опустити кінчики в воду і поставити в холоді. Якщо похилили голови - постав на хвилину під запалену лампу - вони швидко піднесуть.

9. Викидай підсохлі тюльпани. Якщо в букеті деякі з квіток почали гинути - їх треба чим швидше забрати з вази. Тоді інші квіти не так швидко будуть гнити.

10. Забезпеч чистою та свіжою водою. Тюльпани довше будуть свіжими, якщо часто міняти воду, і кожного разу підрізати кінчики. Вазу можна спеціально вимити плином для миття посуду і виполоскати - так будуть знищені залишки гниття.

Зараз ви читаєте новину «10 способів продовжити життя тюльпанам у вазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути