Ексклюзиви
понеділок, 18 липня 2016 22:23

"Хто ці люди? Вони хоч якось пов'язані з кіно?"
15

Фото: Фото: прес-служба ОМКФ

На червону доріжку Одеського міжнародного кінофестивалю виходили у кросівках та в підтяжках

З 15 до 23 липня на Одеському міжнародному кінофестивалі покажуть близько сотні фільмів. Переможець конкурсу та лауреат гран-прі отримають по 10 тис. євро. Загалом у фестиваль вклали близько 2 млн євро. Його організували колишній віце-прем'єр Сергій Тігіпко та його дружина, бізнес-леді Вікторія.

- Это, конечно, не Лос-Анджелес. Там и по 150 метров ковры стелют. Но в Европе и 40 метрами ограничиваются, - каже 42-річний Олексій. 15-го липня біля входу до оперного театру в Одесі допомагає розгортати 80-метрову червону доріжку. Тут відкриють 7-й Одеський міжнародний кінофестиваль. За годину, близько 18:00, нею проходять члени журі, учасники конкурсних програм. Також з'являються підприємці, політики, працівники компаній-спонсорів.

Автор: Фото: прес-служба ОМКФ
 


- Хто ці люди? Ви когось упізнаєте? Вони хоч якось пов'язані з кіно? - говорить кінокритик біля доріжки. Він кладе каталог кінофестивалю у джинсову сумку з логотипом ОМКФ-2016 - зображенням жінки з хустиною на голові, стилізованим під картину Рене Маґрітта "Поцілунок".

Гостей організатори заходу попросили дотримуватись вечірнього дрес-коду. Більшість жінок прийшли у кольорових довгих сукнях. Чекають перед червоною доріжкою, поки їх пропустять охоронці. Фотографи просять усміхнутись на камеру одеського гумориста Бориса Барського, 56 років. Він прийшов у джинсах, білих кросівках і сорочці з короткими рукавами.

- В одесситов будет самый лучший вкус в мире, - каже актор. – Посмотрим самые лучшие фильмы еще и туристов окультурим.

Поряд з ним – двоє жінок, на одній – довга золотава сукня, на іншій – чорна з золотим оздобленням. Це – 55-річна Тетяна Маркова, директорка департаменту культури та туризму Одеської міськради, та її дочка Анна.

- Сукні замовляли через інтернет за тиждень до церемонії у відомої львівської дизайнерки Оленки Даць. Вона зараз дуже відома у світі, – розповідає Тетяна. – Ми не пропускаємо жодного відкриття фестивалю. Раніше сукні купували у Європі. Але останні кілька років на червоний килим вдягаємося тільки в українських дизайнерів принципово. Вони дуже достойні і не програють закордонним колегам.

- Готовилась к вечеру четыре часа, - каже 29-річна одеситка Кароліна Малик. На ній – червона оксамитова сукня до кісточок з відкритою спиною. - Зробила зачіску й макіяж, як у Анджеліни Джолі. Хочу сфотографуватись зі знаменитістю. У мене розваг мало, я домогосподарка. А тут - свято.
Кароліна радить поспілкуватися з одеситом 56-річним Валерієм Григоровичем.

- Він меценат, який підтримує фестиваль і допомагає молодим акторам. А жінка поруч, схожа на Мерлін Монро, його донька, - шепче на вухо.

При знайомстві чоловік простягає візитку. На ній під золотим гербом царської Росії перелічені регалії: "Его высочество Светлейший князь, предводитель Союза аристократов, Валерий Ракоци-Цыцак".

- Прихожу на фестиваль поговорить с иностранными режиссерами. Предлагаю им наших молодых актеров. Ручаюсь за них своим именем. Смотрите, какая собралась элита. Но аристократы не все. Аристократ - это человек, который что-то делает во благо общества. Даже доярка, которая честно выполняет свою работу может быть более аристократична чем непорядочный продюсер, - каже чоловік.

Під овації публіки на доріжці з'являється переможниця цьогорічного "Євробачення" Джамала. На співачці - довга чорна сукня зі шлейфом від столичного дизайнера Івана Фролова.

- Найбільше мене вразило вбрання Джамали. Це чи не єдина зірка, яка має індивідуальний стиль, - розповідає іміджмейкерка Катерина Філіппенко. - Українці рідко дотримуються вечірнього дрес-коду, На червону доріжку у чому тільки не прийшли. Телеоператори і фотографи – у шортах, сандалях і зім'ятих футболках. Їм також варто дотримуватись дрес-коду.

Вимоги фестивалю не були жорсткими: жінкам – сукні нижче коліна, чоловікам – костюми, смокінги, бажано - у чорно-білій гамі. Натомість, усі одягли "найкраще, що маємо". І замість голлівудського шику отримали Привоз. Зачіски – або налаковані пишні сплетіння, або просто розпущене волосся. Має бути не просто чиста голова, а й гарна професійна укладка.

До того ж, одяг має людину прикрашати. На червоній доріжці було багато гарних людей, які просто не вміють підбирати речі під фігуру. Вузькі сукні на жінках з широкими стегнами, яскраві червоні, сині, зелені плаття дивних фасонів. Кілька чоловіків прийшли у синіх костюмах – гарний варіант для нічних клубів, але не для червоної доріжки. Інші прийшли у коротеньких штанцях на підтяжках. Їх і сприйматимуть несерйозно. У однієї дами сукня нагадувала ковдру, в яку вона просто загорнулась. Для такого треба мати стиль та ім'я, як у Леді Гаги. Вона може собі дозволити носити одяг із сирого м'яса.


Всередину театру вхід за квитками або запрошеннями. Жінка у чорній оксамитовій сукні просить журналістів продати акредитаційне посвідчення. Пропонує 300 грн. Ніхто не погоджується.

Коридорами опери бігає юнак із дзвоником - повідомляє, що захід за хвилину розпочнеться. Під фанфари на сцені з'являється телеведуча 37-річна Марія Єфросиніна. Першим запрошує на сцену губернатора Одещини Михаїла Саакашвілі. Його вітають бурхливими оплесками, дехто вигукує "Браво!".

- Одесса опять должна засиять как мировой бренд, - каже Саакашвілі. - Это сейчас стоит очень дорого. Последнее время я занимался тем, что хорошо умею делать - продавал Одессу, как бренд, всему миру.

Фестиваль відкривають показом французької трагікомедії "Маргарита". У центрі сюжету - історія заможної баронеси і бездарної співачки Маргарита Дюмон.


Після показу всі виходять надвір. На вулиці накритий шведський стіл, грає жива музика. Гості розбирають келихи з вином. До столиків із закускою не можна проштовхнутися. На столі стоїть величезний шоколадний торт більш ніж метр заввишки. До кінця вечора не з'їли навіть його половини.

Через натовп поспішають господарі фестивалю.
- Ни шагу назад, ни шагу на месте, а только вперед и только все вместе, - через натовп біжить Вікторія Тігіпко. Вона - у чорній сукні, зав'язаній на бант через плече.- Чудово, що все пройшло гладко. Усе, маю бігти, гарного фестивалю.

Після фуршету організатори запрошують гостей на нічну вечірку в пляжному диско-клубі. Наступного ранку о 10:00 розпочинається показ міжнародної конкурсної програми кінофестивалю.

Зараз ви читаєте новину «"Хто ці люди? Вони хоч якось пов'язані з кіно?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути