Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2015 21:11

Закон про вільну економічну зону з Кримом треба скасувати - Мартиненко

Закон про вільну економічну зону з Кримом треба скасувати - Мартиненко

Український уряд приймає жорсткі, але правильні рішення щодо окупованого Криму, припинивши товарообіг та переглядаючи контракти на постачання електроенергії на півострів.

Про це в інтерв'ю espreso.tv заявив заступник голови фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Микола Мартиненко.

"Я підтримую рішення уряду про припинення товарообігу з Кримом. Варто також скасувати і закон про вільну економічну зону. Коли ми створювали ВЕЗ на півострові, ми переслідували лише одну мету - захистити громадян України. Зараз ми повинні припинити будь-які торговельні відносини з Кримом", - сказав народний депутат.

Микола Мартиненко зазначив, що "створювати цивілізовані відносини з Кримом за умови його нецивілізованої окупації просто неможливо".

"Зрозуміло, що від санкцій постраждає Україна. На це треба тверезо дивитися. Якщо країна втрачає якійсь ринок збуту, ми втрачаємо певну кількість громадян та робочих місць. Уряд і держава повинні це розуміти та робити розрахунки: яким чином компенсувати ті втрати, яких ми зазнаємо. Зрештою, експерти прогнозували катастрофу від падіння товарообігу з РФ. Але, на щастя, нічого катастрофічного не сталося", - наголосив голова комітету з питань ПЕК.

"Збільшимо ринки збуту в Європі, з наступного року вже долучимося до зони вільної торгівлі з ЄС", - резюмував Мартиненко.

Зараз ви читаєте новину «Закон про вільну економічну зону з Кримом треба скасувати - Мартиненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути