Ексклюзиви
неділя, 30 березня 2014 21:43

Загиблому майданівцю, колишньому міському голові Миргорода, хочуть присвоїти звання Героя України
8

Фото: Микола Марченко

У курортному Миргороді на Полтавщині провели жалобне віче за загиблими на майдані.

Відкрив віче голова Миргородської районної ради Анатолій Карбан. Після виконання національного гімну України на площі з'являються дівчата одягнені у чорні та білі накидки з капюшонами. Вони виконують танок, що уособлює боротьбу життя та смерті, мракобісся і світлого майбутнього України. Ніна Носова зачитує звернення про присвоєння євромайданівцю Василеві Третецькому звання Героя України.

"25 березня до Небесної сотні приєднався і наш міський голова 1994–2001 року Василь Пилипович Третецький. Ми сьогодні приготували звернення народної ради Миргородщини до Полтавської обласної ради, Миргородської міської та районної рад щодо присвоєння звання Героя України посмертно загиблому активісту майдану Третецькому Василю Пилиповичу, який захищав права і свободи громадян України. Я зачитаю це звернення для погодження його із народним віче. 25 березня 2014 року через 10 днів після тяжкого вогнепального поранення помер у лікарні міста Харкова голова народної ради Миргородщини Василь Пилипович Третецький. Це величезна втрата для миргородців, харків'ян і всіх, хто знав цього справжнього патріота-українця. Сміливого, рішучого, непохитного в боротьбі з ворогами України",– каже жінка.

У Василя Третецького стріляли із помпової рушниці неподалік від центра міста. Він якраз збирався йти на чергове віче, де мали розглядати, зокрема, питання, пов'язані із місцевими казнокрадами та корупціонерами.

"Василь Пилипович створив народну раду Миргорода, створив оці віча, які були і залишаться виразником волі миргородського майдану. Корупціонери, які позбавили його життя - не будуть у спокої", – каже виконуючий обов'язки голови народної ради Віктор Галич.

Під кінець віче проводять молебень за загиблими на майдані.

Зараз ви читаєте новину «Загиблому майданівцю, колишньому міському голові Миргорода, хочуть присвоїти звання Героя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути