Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2016 09:20

Вінничанка Лариса Григорук вчить готувати святкове печиво
10

Фото: Фото надане Ларисою Григорук

Майстер- класи з приготування печива проводить вінничанка Лариса Григорук. Цього тижня готує печиво до дня закоханих. Оздоблює його квітами та надписами для коханих.

"Печивом почала займатися чотири роки тому. Вперше спробувала на Різдво для доньок та чоловіка. Це було звичайне печиво, полите глазур'ю, - розповідає кореспонденту Gazeta.ua Лариса Григорук. Згодом, вирішила пройти курси по приготуванню та розмальовці пряників. Дарувала печиво друзям, а тим було шкода їсти, вони передаровували. Хто пробував, той замовляв у мене знову. Так набралася база постійних клієнтів. "

Жінка готує печиво для весіль, ювілеїв або просто на подарунок.

"Багато замовлень для дітей. Батьки просять різної форми й кольорів. Перед тим як приготувати печиво на замовлення, маю дізнатись щось про людину: які кольори любить, чим захоплюється. Два однакових пряника ніколи ще не робила. Навіть якщо схожі, всерівно є родзинка, щось не таке як у попередньому", - каже майстриня.

Невеличке печиво коштує 15 гривень, більше до 50. Майстер- класи Лариса проводить безкоштовно, але потрібно викупити печиво.

"Переважно розмальовуємо печиво зі школярами. За годину встигаємо розмалювати три печива. Дітям таке подобається. Потім упаковують його у пакетик і дарують близьким, - каже Лариса."

Найдорожче печиво, яке виготовляла Лариса коштувало 850 гривень.

"Це був будиночок з печива, з черепицею та подвір'ям. Важив понад 3 кілограми. Замовляли дузі мера Немирова. А дівчина перед Новим роком замовила малесенький будиночок, який поставила на торт. Роблю також скриньки з печива. Маю й закордонні замовлення. Зараз працюю над виготовленням печива для весілля у Вірменії,"- пояснює майстриня.

Лариса працює вдома. З терміновими замовленнями допомагає чоловік, двоє доньок та син.

"Буває замовляють печиво ввечері, а на ранок вже маю віддати замовлення. Тоді й підключається моя мама. Вона допомагає випікати печиво, ми з дочками розмальовуємо, а чоловік упаковує, - каже. - Печиво спочатку дуже тверде, а потім стає м'яким, а головне воно дуже ароматне. Коли його печу по всій квартирі стоїть неймовірний аромат, який зберігається кілька днів"

Зараз ви читаєте новину «Вінничанка Лариса Григорук вчить готувати святкове печиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути