Ексклюзиви
вівторок, 13 січня 2015 15:17

Вінничани протестують проти кадрових призначень Президента
4

13 січня близько десятої ранку Вінницьку обласну адміністрацію пікетували одразу три райони: Тиврівський, Теплицький та Чернівецький. Люди зібралися проти нових голів районних державних адміністрацій, які за поданням губернатора Анатолія Олійника були призначені президентом Порошенком 29 грудня 2014 року.

"Я 105 днів стояв на Майдані не для того, аби до влади знов прийшли регіонали", - каже чернівчанин Олександр Злощинський.

Губернатор по черзі запрошує до свого кабінету делегатів від кожного району. Решта чекає на вулиці.

"Від Теплицького району приїхало дві групи людей. Одні підтримують Василя Романюка, бо він зробив багато для району. Інші навпаки, кажуть, що проти нього не закриті якісь кримінальні справи. Романюк керував районом з 2005 по 2010 роки, а також з травня по серпень 2014 року. Їздив на співбесіду в Адміністрацію президента, але остаточної відповіді там ще не дали, бо його кандидатуру ще мають розглянути в кабміні. А ті, хто сьогодні проти Романюка, ще півроку тому ламали мене через коліно, аби його призначили. Тому ми вирішили, що буде створена комісія, яка виїде в район на кілька днів та на місці розбереться в ситуації", - сказав Анатолій Олійник.

Жителі Тиврова обурені призначенням на посаду очільника району комуніста. Кажуть, що новопризначений голова їздить аж із Хмільника за копійчану зарплатню. Відповідно, йому є якась вигода - дадуть житло або ж зароблятиме на відкатах.

Чернівчани мають одну вимогу - не допустити до влади регіонала Олега Антонюка, який до призначення на нову посаду був головою Могилів-Подільської районної ради та депутатом від Партії регіонів.

"Рік тому, коли почалися розстріли на Майдані, активісти прийшли до Антонюка та просили написати заяву про вихід з Партії регіонів. Але він відмовився. Сказав, що має двояке ставлення до революціонерів. Хотів подивитися, чим закінчиться. Тепер він примкнув до блоку Порпошенка. Підтримує його в районі бізнесмен Валерій Лутковський. Вчора привів своїх братків, які зробили коридор Антонюку, щоб той пройшов на робоче місце. Лутковський таким чином підставив і губернатора і президента", - каже Злощинський.

Люди не мають своєї кандидатури на посаду керівника району. Кажуть їх влаштовував попередній - Вадим Якубовський. При ньому і бюджет виконувався, і правильні рішення приймалися, і красти перестали.

"Вчора ми були в Києві, передали звернення до керівників усіх парламентських фракцій, а також докази того, що Антонюк - регіонал. Ввечері ці документи лягли на стіл президента. Чекаємо на відповідь", - додав Олександр Миколайович.

Анатолій Олійник пообіцяв активістам перевірити інформацію про партійність Олега Антонюка. Оскільки не знав, що той є членом Партії регіонів.

"Є рішення демократичних фракцій про те, що ніхто із регіоналів не має прийти до влади. Але ж ця партія не є офіційно забороненою законом. Маємо закон про очищення влади, але він не поширюється на місцеве самоврядування. Тому подаючи кандидатуру Антонюка оцінював його за вмінням працювати та приймати правильні управлінські рішення, які будуть рівновіддалені від усіх політиків та бізнесменів. Він активний перспективний керівник. Не хочу образити його попередника, але по діловим якостям він був слабким керівником", - пояснив губернатор.

Активісти пішли невдоволені. Найближчим часом збираються знову їхати до столиці.

"Від обласної влади ніякої реакції - поїдемо із плакатами до Києва. Хай вся країна нас побачить. Будемо стояти до кінця, поки Антонюк не напише заяву. Інакше сміттєвий бак, який вже підписаний для нього, і ганьба на всю Україну", - запевнили активісти.

Нагадаємо, 5 січня був перший пікет чернівчан під адміністрацією. Тоді їх приїхало близько півсотні. Привезли із собою плакати з проханням не допустити повернення бандитського режиму до влади. Вимагали зустрічі із губернатором, але він був на лікарняному. До мітингувальників вийшов заступник - Ігор Івасюк. Вимоги вислухав і попросив перенести зустріч на тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Вінничани протестують проти кадрових призначень Президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути