пʼятниця, 20 листопада 2015 17:05

Вінничан пускатимуть на сесії облради через рамку металошукача

Новообрані депутати Вінницької обласної ради вирішили проводити пленарні засідання в присутності громадськості. Вінничан будуть пропускати через рамку металошукача та за пред'явленням паспорта.

У залу сесійних засідань дозволять зайти лише першим 108 охочим. Разом із журналістами вони зможуть дивитися за перебігом сесії з балкону третього поверху. У саму ж залу зайдуть лише телеоператори. Про це стало відомо Gazeta.ua сьогодні, 20 листопада на погоджувальній раді депутатів та працівників апарату облради.

  фото: Тетяна САРАХАН
фото: Тетяна САРАХАН

"Треба розуміти поняття, що таке вільний доступ громадськості. От йде бабуся по дорозі і захотіла собі нас послухати. То це що? Ми ж тоді перетворимо сесію на суцільний хаос. Є 108 місць на балконі, хай там і розміщуються, хто встиг першим прийти" - сказав депутат Анатолій Олійник.

Першу урочисту сесію сьомого скликання проведуть 27 листопада. Її будуть транслювати у фойє обласної ради, на вулиці та онлайн. З цією пропозицією погодилися усі фракції партії, які потрапили до ради.

"Пропонували вести прямий ефір з сесії по державному телебаченню. Це коштує 600 тисяч гривень. Воно того не варте. Нащо брати гроші з бюджету, якщо можна за нуль гривень провести трансляцію у вестибюлі або на вулиці. Це технічно можливо зробити безкоштовно. Сам хол може помістити не менше 150 чоловік" - депутат Юрій Яремчук.

  фото: Тетяна САРАХАН
фото: Тетяна САРАХАН

Народна обраниця Людмила Щербаківська зауважила, що їм нема чого боятися. Депутати не повинні закриватися від людей аби не повторилися події шостого грудня. Тоді активісти штурмом брали приміщення облради, бо їх не пускали на засідання.

Нагадаємо, у вівторок керівник президентської фракції у Вінницькій облраді Анатолій Олійник виступив проти присутності громадськості на сесії обласної ради. За його словами трапляються випадки, коли хтось дивиться, як голосує депутат, а потім щось про нього пишуть чи кажуть неприємне.

Зараз ви читаєте новину «Вінничан пускатимуть на сесії облради через рамку металошукача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути