четвер, 27 жовтня 2016 11:16

Військовий аеропорт дроблять на камінь і продають

Військовий аеропорт дроблять на камінь і продають

Злітну смугу "Аеропорт Львів-2" у селі Грабовець на Львівщині дроблять і вивозять. Це колишній військовий аеродром, здатний приймати надважкі літаки. Товщина покриття тут – 9 м. Дробильні машини працюють перед вікнами жителів села Грабовець.

"Аеропорт Львів-2" – державне підприємсто Міноборони. Воно на стадії ліквідації. Якесь підставне підприємство зі статутом 5 тисяч гривень дробить і вивозить бетонне покриття смуги. Зробили тут кар'єр, – розповідає економіст Грабовецької сільради Романа Лев-Караєва. – Покриття ніби-то розпродують, щоб заплатити працівникам зарплату. Офіційно будівельний матеріал відпускають за копійчану ціну. А насправді чорна готівка іде невідомо кому в руки. У сільраду не дали жодних документів. Мешканці села живуть у постійному шумі і дихають цементним пилом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики розкрадають обладнання заводів Донбасу

Землю для аеродрому – понад 683 га – Міноборони в радянські часи отримало від сільради у постійне користування. Підприємство не працює з 1994 року. Перед Грабовецькою сільрадою має боргу 1 млн 860 тис. грн. У жовтні минулого року чотири місцевих сільських ради об'єдналися у Грабовецьку об'єднану територіальну громаду і почали відстоювати свої землі.

"Просимо міністерства повернути нам частину земель та припинити розкрадання військового підприємства. Отримуємо відписки від Полторака, Парубія: "розглянемо", "узяли до уваги". Якщо Мінооборони нас не почує – громада готова перекривати дорогу, їхати до президента", – додала Лев-Караєва.

На круглий стіл у сільраді 13 жовтня керівництво підприємства "Аеропорт Львів-2" не прийшло.

"У 1998 році цю територію в Міноборони списали і передали на баланс авіаційної транспортної компанії. Це була дочірня частина Укроборонпрому, але на цей момент вони не мають відношення до Міноборони. Тепер підприємство у приватній власності", – каже начальник прес-центру повітряного командування "Захід" Ірина Баранова.

Громада готує звернення у військову прокуратуру.

ЗСУ витратить 2,5 млрд грн на модернізацію авіації.

Зараз ви читаєте новину «Військовий аеропорт дроблять на камінь і продають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути