середа, 27 квітня 2016 15:49

"Україна це велосипед, не рухатиметься — впаде" — посол США Джеффрі Пайєтт

"Україна це велосипед, не рухатиметься — впаде" — посол США Джеффрі Пайєтт

Конституційна реформа й децентралізація є ключовими для успіху України. А Революція гідності заклала фундамент для її перетворення. Таку думку висловив Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт у Вінниці, де сьогодні проходить відкриття Днів Америки.

"Децентралізація зміцнить українську демократію і завершить процес побудови нової країни, який почався на Майдані. Україна нагадує мені велосипед, якщо не рухатиметься — впаде. Їй треба рухатись далі, а ми в цьому процесі допоможемо. Завдяки міжнародному агентству між Вінницею та США проводимо культурні події. Волонтери Корпусу Миру США повернуться в Україну і чотири з них прибудуть саме до Вінниці. До мене долучається делегація з міністерства торгівлі США. На рахунок цього маю оптимістичні прогнози" — наголосив Джеффрі Пайєтт.

Посол США згадав, що два роки тому Дні Америки проводили у Донецьку. Упевнений, тоді була інша Україна.

"Ми привезли майже все американське посольство у Вінницю. Мені Гройсман багато розповідав про децентралізацію. Дебати на цю тему досі тривають між політиками. Одні виступають за модель європейського розвитку, інші хочуть аби справи велися у звичній спосіб. У Вінниці хочу почути аргументи, які наведу у дискусіях з тими, хто каже, що зміни й реформи занадто складні, щоб їх втілювати" — додав посол.

В розмові голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив, що процес децентралізації почався.

"Місцеві сільські та селищні бюджети зросли на 50 відсотків. Вінницька область має найбільшу кількість сіл . Щодо бюджетної реформи, то сподіваюсь, що протягом цього року в області відбудеться добровільне об′єднання 15 громад в рамках реформи з децентралізації" — зауважив Валерій Коровій.

Нагадаємо, сьогодні у Вінниці відкрили Дні Америки. Триватимуть по середу. Вінничан більше знайомлять з американською культурою, покажуть документальне кіно, влаштують концерти. Проведуть лекції, як вижити музиканту в сучасних умовах. Представники Посольства США розкажуть, як отримати візу до Штатів.

Зараз ви читаєте новину «"Україна це велосипед, не рухатиметься — впаде" — посол США Джеффрі Пайєтт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути