понеділок, 12 вересня 2016 12:20

Учителька змушує дітей хрестити рота і читати молитви

Учителька змушує дітей хрестити рота і читати молитви

Учні вінницької школи №34 бояться ходити на уроки через релігійні переконнання вчительки. 60-річна Таміла Очеретна залякує їх історіями про нечисту силу та змушує читати молитви.

Про це Gazeta.ua повідомила мама учениці 5-Б класу Вікторія Мазур.

"Перед батьківськими зборами до мене підійшла донька і попросила замінити вчительку. Розповіла, що вона забороняє їм позіхати. В іншому випадку змушує перехрестити рота. Лякає поганими духами, які можуть туди залетіти. В доньчиної однокласниці померла бабуся. То вона сказала дитині, що то якась там богиня-мара прийшла і забрала її душу. Був випадок, як ходила класом зі свічкою, бо хтось позіхнув. Кожен урок починає з молитви. Якщо дитина іншої віри, змушує підніматися і слухати", - розповідає вона.

Таміла Очередна працює у школі 25 років. Викладає українську мову і літературу. Свої дії пояснює піклуванням про духовне здоров'я дітей.

"Ця інформація викривлена. До мене підійшли батьки і попросили читати перед уроками молитву. Я запитала директора, він був не проти. Діти з задоволенням це робили до минулого року. Тоді одна вчителька налаштувала дітей і батьків проти мене. На рівному місці організували заколот і використали цю ситуацію. Мене змушують написати заяву на звільнення", - каже вона.

Зараз Таміла Очеретна тимчасово відсторонена від уроків у 5-Б класі. Батьки учнів зібрали підписи з проханням призначити іншого учителя. Ситуацію з учителькою вирішуватимуть у департаменті освіти.

"У четвер на батьківських зборах Тамілу Василівну просили більше так не робити. Вона погодилася. А в п'ятницю вона знов читала молитви. Щонайменше отримає догану. Звільнити не можу, бо не має на це підстав. Боюся, щоб не пішла на лікарняний. Я з таким уже стикався. Тридцять дев'ять днів на лікарняному. Потім учитель виходить на роботу, я викликаю когось із департаменту. Йому знову стає погано і він бере лікарняний", - говорить директор школи Володимир Крамар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівників закладів культури відправлять на пенсію

Зараз ви читаєте новину «Учителька змушує дітей хрестити рота і читати молитви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути