Ексклюзиви
субота, 29 жовтня 2016 22:57

Учасники "Маршу справедливості" вийшли на підтримку політв'язнів
12

Фото: Валерій Шмаков

У Львові пройшов "Марш справедливості" на підтримку політв'язнів та проти "диктаторських законів".

Учасники добровольчих батальйонів та правих сил зібрались біля пам'ятника Іванові Франку. Звідти колона рушила до Управління СБУ у Львівській області.

Під час ходьби учасники акції скандували гасла: "Влада ідіотів – судить патріотів", "Бандитам тюрми, свободу патріотам!", "Вільні люди мають зброю!", "Добровольці не злочинці", "Слава воїнам АТО!", "Один за всіх і всі за одного!".

Дорогою активісти зробили зупинку біля обласної прокуратури, де нагадали про відсутність реакції на руйнування 150-річного будинку на вул. Чайковського, 31 у Львові. Наступна зупинка була біля слідчого ізолятора, аби підтримати патріотів, які перебувають за ґратами.

"Сьогодні по всій державі близько 50-ти українських патріотів, серед яких значна частина добровольців, перебувають у СІЗО чи засуджені. Близько 90 чоловік вважаються політпереслідуваними", - каже представник добровольчого руху ОУН Антон Петрівський.

Натомість, за його словами, залишаються непокараними співробітники львівського "Берткуту", які брали участь у масових вбивствах на Майдані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видовищний "Марш нації" зібрав 10 тисяч людей

"Викликає занепокоєння відсутність реакції правоохоронців на тотальне вирубування українських Карпат, гастролей у Львові артистів, які не приховують симпатій до країни-агресора, висловлювання журналістки Марії Пиж-Пакош, щодо "польського Львова" та діяльність сепаратистських організацій, таких як Європейська галицька асамблея", - говорить Петрівський

Останньою точкою маршруту стала обласна прокуратура та Головне управління поліції у Львівській області, куди активісти принесли шини та облили їх палаючою рідиною. За їхніми словами, ці шини є символом революції, яку можна запалити дуже швидко, "якшо влада не схаменеться".

Зараз ви читаєте новину «Учасники "Маршу справедливості" вийшли на підтримку політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути