понеділок, 27 квітня 2015 18:26

У Вінниці прощались із донецьким студентом
2

Сьогодні у селі Зарванці під Вінницею поховали студента філологічного факультету Донецького національного університету 18-річного Василя Мінзюка. Відспівування і прощання із хлопцем відбулося перед входом до колишнього вінницького заводу "Кристал", де розмістився ДонНУ. Причиною смерті стало ускладнення від менінгіту.

"Молодий, тільки другий курс, але чітко знав чого хоче, відстоював свою думку. Його знали не лише на рідному факультеті. Приймав активну участь у всіх дійствах вишу. Дуже активно підтримував становлення університету. Тому сьогодні попрощатись із ним прийшли з усіх факультетів," - розповів кореспонденту Gazeta.ua декан біологічного факультету Олег Федотов.

Василь родом із міста Горлівка на Донеччині. Після закінчення горлівської школи №55 вступив в ДонНУ. Вчився на журналіста.

"Одним із перших переїхав у Вінницю. Хоча батьки його і відмовляли. Він казав: "Треба будувати уніерситет. Любив громадську роботу, підготовку різних позааудиторних заходів," - згадує в. о. декана філологічного університету Володимир Мозгунов.

Ховати сина саме під Вінницею вирішили батьки. Вони з трьома доньками живуть на Донбасі, але на похорон приїхали.

"Василь був класним кавеенщиком. Багато разом встигли вигадати і зіграти. Дуже шкода, що людини не стало практично за п'ять днів. Його останнє бажання було бути похованим у вишиванці і ми її виконали," - каже студент філфаку ДонНУ Аркадій Лисов.

19 квітня Василь Мінзюк потрапив у реанімацію з діагнозом вторинний гнійний менінгіт. Після двох операцій впав у кому. Виникли ускладнення — ішемія та набряк мозку. Через шість днів — помер.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці прощались із донецьким студентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути